Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

ZZO HNŽ: Elektronske zdravstvene iskaznice od sada s neograničenim rokom trajanja

ZZO HNŽ: Elektronske zdravstvene iskaznice od sada s neograničenim rokom trajanja

by | 13. ožujka 2024. 20:43 | Aktualno, Vijesti

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ donio je novi Naputak o sadržaju, obliku, cijeni, načinu izdavanja, ovjeri, korištenju i roku trajanja zdravstvene iskaznice u Zavodu zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije.

Novim Naputkom propisano je kako elektronske zdravstvene iskaznice imaju neograničen roka trajanja.

Osiguranici koji već posjeduju elektronske zdravstvene iskaznice na kojima je unesen rok trajanja, ukoliko nisu oštećene ili nije došlo do promjene osobnih podataka, iste ne trebaju mijenjati nakon isteka roka trajanja navedenog na iskaznici, odnosno mogu ih nastaviti koristiti bez ikakvih poteškoća u svim zdravstvenim ustanovama (domovi zdravlja i bolnice), ljekarnama i ortopedskim kućama u HNŽ s kojima Zavod ima ugovorne odnose.

U slučaju gubitka, oštećenja ili istrošenosti zdravstvene iskaznice osiguranik je dužan isto prijaviti nadležnom područnom uredu Zavoda te podnijeti zahtjev za izdavanje nove elektronske zdravstvene iskaznice. Na zahtjev osiguranika Zavod izdaje novu, a poništava oštećenu zdravstvenu iskaznicu.

Cijena elektronske zdravstvene iskaznice je 1 KM.

Tekst/foto: ZZO HNŽ-a

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...