Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Poticaje za podizanje nasada masline dobilo 14 Čpljinaca

Poticaje za podizanje nasada masline dobilo 14 Čpljinaca

by | 29. siječnja 2020. 15:53 | Vijesti

   Županijske poticaje za podizanje nasada maslina dobilo je 30 klijenata iz Čapljine, Mostara, te čitlučke i stolačke općine. Pojedinačno najveći broj poticaja ostvarili su Čapljinci – 14, zatim slijede Čitlučani 11, pa Stočani četiri, a poticaj je ostvario i jedan subjekt s područja grada Mostara.

   Poticaji su odobreni temeljem članka 11 Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj industriji, te članka šest Naputka o načinu i uvjetima za ostvarivanje potpora u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji za 2019. godinu. Odlukom o odobravanju isplate novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore – biljna proizvodnja – podizanje novih nasada – maslina, odobrava se isplata novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore. Na temelju navedene odluke odobrena je isplata novčanih potpora u iznosu od 610 KM za 0,1 ha, odnosno 610 KM po dulumu. Sukladno Programu i Naputku za klijente čiji zbirni iznos zahtjeva za Županijske novčane potpore premašuje 3.500 maraka, obračun je umanjen do maksimalnog iznosa od 3.500 KM.

   Temeljem navedenih propisa minimalni iznos potpore od 610 maraka, ostvarilo je pet korisnik, po dva iz općina Čitluk i Stolac, te jedan s čapljinskog područja. S maksimalnim iznosom poticaja nema niti jedan korisnik, dok su dva po jedan iz Čapljine i općine Čitluk ostvarili poticaj od 3.050 maraka. S čapljinskog područja poticaje su dobila po tri korisnika iz Trebižata i Šurmanaca, po dva iz Svitave i Bivoljeg Brda, te po jedan iz Čeljeva, Opličića, Tasovčića i Grada Čapljine.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...