Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Između dva turnirska dana u Gabeli Plavo-bijelom noći počelo obilježavanje stogodišnjice GOŠK-a

Između dva turnirska dana u Gabeli Plavo-bijelom noći počelo obilježavanje stogodišnjice GOŠK-a

by | 28. siječnja 2019. 10:47 | Vijesti

Još jednom uspješnom tradicionalnom plavo-bijelom noći GOŠK je začinio natjecateljski dio turnira Memorijal Andrije Ankovića u Gabeli. Ovoga puta manifestacija je imala i posebnu težinu – obilježavanje stogodišnjice kluba, odnosno nogometa u Gabeli.

Uz brojne goste i uzvanike oko petsto posjetitelja našli su se i nekadašnji nogometaši GOŠK-a, među njima i Ante Džakula – Major, koji je GOŠK trenirao koncem šezdesetih godina kada je klub preselio s igrališta uz Neretvu, na Podavalu, prostor gdje je danas stadion „Perica Pavlović“. Veterani su si dali oduška, pa su izišli i na plesni podij.
Dobrodošlicu okupljenima poželio je Lujo Ilić predsjednik kluba. „Na poseban način pozdrav i zahvala, sadašnjem vodstvu Nogometni klub GOŠK, svima koji u ovo vrijeme, na bilo koji način, podržavaju rad i opstanak ovoga kluba, a svakako i svima onima koji su na bilo koji način ugradili u GOŠK, koji je jedino tako mogao i opstati“, kazao je dr Smiljan Vidić načelnik općine Čapljina, supokrovitelj 29-og memorijala Andrije Ankovića.
„Jedna velika čestitka, pitam se kako je moguće da jedna mala sredina ostvari takav sportski podvig. Gledam ovaj slikopis koji ide iza nas – sto godina jednog velikog kluba! Ja vam u istinu čestitan i na tradiciji turnira, nada se da ćete se uspješno godinama natjecati u Premijer ligi. Mogu reći da je Vlada kroz ove tri godine bila partner, a uvjeren sam da će i dalje podržavati ovaj klub“, kazao je uz ostalo, Nevenko Herceg, premijer Vlade hercegovačko-neretvanske županije koja je bila generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Memorijala.
Naravno, službeni protokol bio je samo mali dio GOŠK-ove mora se reći donatorske plavo – bijele noći. Veliki dio pripao je zabavnim sadržajima – pjesmi za koju se pobrinula grupa „konoba“ iz Mostara, te bogatoj nagradnoj igri. Na koncu najviše razloga imao je Josip Sušak iz Gabele, kojem je pripao glavni zgoditak 1.100 KM! Kad je riječ o nagradnoj igri bilo je to pravo natjecanje, jer bilo je kupaca i sa po nekoliko desetaka talona, ali su ostali bez neke od pedesetak nagrada. Bilo im je malo žao bez prestiža, ali ne i zbog novca, jer sva zarada ide u GOŠK-ovu riznicu.
Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2019/plavanoc{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...