Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Zanimljivosti: Boriša traži odlutale brave

Zanimljivosti: Boriša traži odlutale brave

by | 16. rujna 2020. 10:42 | Vijesti

   Žitelji čapljinskog područja obično imaju problema s gubitkom ključeva, osobnih isprava, mobitela, rijetko novca, ali gubitak stada ovaca pa taman i malog, pravi je presedan. Boriša Ijačić iz Opličića kraj Čapljine, prije desetak dana ostao je kako kaže „bez sedam brava”. Kako?

   „Ovce su nestale iz ograde uz kuću na Vrhovniku u Opličićima. Otišle, nestale, ni traga ni glasa od njih. Navodno su u dva navrata viđene na Bivoljem Brdu, dok ja dođem do čovjeka koji javlja da ih je vidio, one odu dalje. Možda se uplaše, tamo se probija autocesta, česta su miniranja. Opet, ne znam, suša je nema vode, bojim se da nisu uginule. Tko zna kuda je to okrenulo”, zabrinuto će Boriša, pa nastavlja:

   „Ovce su domaće pasmine, ali mašala, viđene. Dva velika ovna, dvije ovce i troje janjaca, šilježi kako mi to na Dubravama kažemo. Lako ih je prepoznati, sedam brava lijepih, finih i čistih. Jedan ovan je rogat, a jedan sušilo”, pojašnjava Boriša, koji onome koji mu donese radosnu vijest obećava i „lijepu nagradu”.

   U potrazi za ovcama Bariša je kucao na različita vrata, a onda stigao i do novinara. Nadamo se da će mu se taj potez posrećiti.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...