Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljina će nastupiti na Kupu Europe C2, u Italiji

Čapljina će nastupiti na Kupu Europe C2, u Italiji

by | 7. lipnja 2018. 10:38 | Vijesti

   Želja čapljinskih boćara bila je da budu prva ekipa iz ove općine, koja će sudjelovati u nekom europskom kup natjecanju. S obzirom da su prošle godine osvojili naslov prvaka BiH, Čapljinci su izborili pravo nastupa u Kupu Europe C2. Natjecanje će se ove godine održati turnirski, a domaćin će biti Italija. Mogu li i hoće li Čapljina nastupiti u tom natjecanju, pitali smo Vidu Krmeka predsjednika kluba koji kaže:

    „Odlučili smo ići, posložili smo neke stvari i 6-srpnja putujemo u Italiju. Što i koliko možemo, drugo je pitanje. U konkurenciji su prvaci Srbije, Crne Gore, Švicarske, te predstavnici jakih boćarskih zemalja – Hrvatske, Italije i Francuske. Mi mislimo da se možemo nositi s prvakom Švicarske, pa donekle i s prvacima Crne Gore i Srbije, mada u zadnje vrijeme ekipe iz tih država napreduju, vidi se to po njihovim reprezentacijama, napreduju, nisu išli nazad kao mi u zadnje dvije tri godine, nego naprijed, osjeti se to. Pojačat ćemo se s par igrača iz drugih klubova naše lige, pa se nadamo da ćemo moći parirati prvacima Crne Gore i Srbije. Međutim, sve opet zavisi i od ždrijeba, tko će nas zapasti.

    Teško se možemo nositi s predstavnicima jakih boćarskih zemalja. Iz Hrvatske ide prošlogodišnji pobjednik ovog natjecanja, BK Mario Gennari iz Rijeke, iz Italije dva su kluba, jedan iz Frnacuske. Bez obzira tko je, zna se jačina tih liga, čak i njihovi trećeligaši jači su od klubova iz naše lige. Dakle, ne zanosimo se velikim planovima, realni smo, želimo sudjelovati, ako nam ždrijeb bude sklon, nadamo se kojem bodu“, ističe Vide Krmek predsjednik BK Čapljina, te vraćajući se na domaće natjecanje nastavlja:

    „U ligaškom dijelu ostvarili smo planirano, osvojili prvo mjesto s tri boda prednosti i tako se plasirali u doigravanje za prvaka. U toj fazi natjecanja ne znamo tko nas čeka, jer ligaški dio prvenstva u B skupini, nije završen. Za očekivati je da će nam glavna prepreka biti Ante Rozić, imaju mlađe igrače, dobro igraju, moglo bi se reći da su i prvi favoriti za naslov. Mi smo ostvarili u zacrtano u finalu smo doigravanja, u finalu kupa, opet ćemo igrati s ‘Rozićima’. Nismo s njima igrali, pa ćemo se po svemu sudeći s njima sastati i u finalu kupa i u finalu prvenstva, pa neka pobjedi bolji“, kaže Krmek, pa naglašava:

    „Iskren da budem, naš klub, ja posebice sam ostvario svoj san ako odem u Italiju i odigramo Kup nacija. Ja ću time ispuniti svoje sportske snove, prvak države, finale kupa, igrati europsku ligu, to je za jednog čovjeka sasvim dovoljno i treba biti zadovoljan. Ovom prigodom bi želio podsjetiti mlade ljude i ne samo mlade ljude, meni je preko sedamdeset godina, a vidite što se može ostvariti. Znači nisu bitne godine, nego entuzijazam i želja. U svakom sportu može se dogurati daleko i ostvariti dobar rezultat, ostvariti snove. Ja se nadam da će rezultati našeg boćarskog kluba biti poticaj našim mlađim sugrađanima, koji nemaju mjesta u elitnijim sportovima, nogometu, rukometu odbojci itd., da će se nastojati priključiti nama, bilo kroz Boćarski klub Čapljina, bilo kroz Boćarski klub Dračevo i da ćemo u sastavima imati više mladih“.

    Kako bi zadržali natjecateljski ritam, boćarski klub Čapljina, bit će organizator pojedinačnog državnog prvenstva u disciplini par, a organizirat će i par treninga u nekoj od dvorana kako bi se što bolje priviknuli na uvjete koji će vladati na natjecanju u Italiji.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...