Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Zbog vremenskih (ne)prilika trešnje još uvijek nisu u ponudi na Veletržnici u Tasovčićima

Zbog vremenskih (ne)prilika trešnje još uvijek nisu u ponudi na Veletržnici u Tasovčićima

by | 29. travnja 2022. 15:45 | Vijesti

Početkom petog mjeseca, uobičajeno je da se na Veletržnici u Tasovčićima pojave prve trešnje, no ove godine nije tako. Zbog vremenskih prilika proteklih mjeseci gotovo sve poljoprivredne kulture stižu na rod nešto kasnije, a posebno voće.

Bogata je ponuda povrća, ali kako kažu prodavači, s većom ponudom, barem dok je potražnja na istoj razini, smanjuju se cijene.

Prema onome što smo zabilježili ovog petka, cijene na Veletržnici koje su stabilne u odnosu na prethodni barometar cijena su krumpir od 1 do 2,2 KM mladi, kelj od 1-1,5, cikla od 1,5-1,7 KM, dok su peršin i celer 4-5, te bijeli luk 5 KM.

Pad cijena smo zabilježili kod kupusa koji se cijeni od 0,6-0,7 KM, karfiol od 1-1,5/1,6 KM; brokula od 2-2,3 KM, raštika 2,5 KM, dok je zelena salata od 1-1,3, a blitva i špinat se cijene 1 KM.  Prasa je od 1-2 KM za domaću, krastavci od 1,6-2, a crveni luk od 1,8-2 KM, dok je mrkva od 0,8-1 KM.

Kad je u pitanju voće cijene su ostale jednake, osim nešto jeftinijih jagoda koje se cijene  od 4,5-5,5 KM.

Sve navedene cijene su naveliko.

Izvan Veletržnice, kao i uvijek široka ponuda presadnica, domaćih jaja, sira, ribe, suhomesnatih proizvoda, pa sve do alata za obradu zemlje, gnojiva i drva. Za cijene možemo kazati kako su još uvijek stabilne.

Prilikom preuzimanja sadržaja (tekst i/ili foto) – navesti link na izvornu objavu !!!

Propustili ste? Poslušajte!