Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Završnica boćarskog prvenstva BiH – Zjogovi se žarili od uzbuđenja, u finalu ‘Rozići’ protiv Širokog

Završnica boćarskog prvenstva BiH – Zjogovi se žarili od uzbuđenja, u finalu ‘Rozići’ protiv Širokog

by | 13. rujna 2018. 11:23 | Vijesti

Mostarski Ante Rozić i Široki, finalisti su momčadskog prvenstva BiH u boćanju. U zanimljivim i neizvjesnim utakmicama poluzavršnice doigravanja za prvaka, ‘Rozići’ su tek u „pripetavanju“ nadoknadili zaostatak iz prve utakmice protiv Bure, dok su u Čapljini boćari Širokog detronizirali sad već bivšeg prvaka, Čapljinu. Treća utakmica završnice bio je uzvrat u razigravanja za opstanak između Dračeva i Rastoka iz Prologa kod Ljubuškog. I ova utakmica završena je u „pripetavanju“. Naime, shodno propozicijama ukoliko rezultat nakon dvije utakmice bude izjednačen igra se prema pravilima Kupa europskih prvaka u boćanju, tako da na scenu stupaju po dva valjača i izbijača. Valjači valjaju u krug, dok izbijači izbijaju bulin iz kruga, igrajući naizmjenično sa po dvije boće.

Upravo je to pravilo na dvije od tri utakmice uzbuđenje uz zjogove dovelo do vrhunca. U duelu između Ante Rozića i Bure, pobjednik je bio poznat tek poslije treće ture. Utakmica Ante Rozić – Bura, u kojoj su Mostarci bili domaćini u Grudama, završena je rezultatom 13:11 za ‘roziće’. Pošto je u prvoj utakmici Bura slavila identičnim rezultatom, pristupilo se razigravanju.
U prvoj turi bilo je neodlučno 2:2. Dragan Dragoje uvaljao, a Dario Stojčić izbio bulin za Antu Rozića, a isti rezultat za Posušake, ostvarili su Ivan Milas, jedna pogođena boća i Mato Grubišić, jedan pogođeni bulin. Međutim, to je bio tek početak drame. U drugoj turi ponovo je bilo 2:2, Dragan Dragoje je imao dvije uvaljane boće za ‘roziće’, dok su za Buru poene ostvarili Ivan Milas, jedna uvaljana boća i Vlado Sentić, jedan pogođeni bulin.
Odluka je pala tek u trećoj turi razigravanja. Odlični Dragan Dragoje imao je opet jednu uvaljanu boću, dok je Damir Galić dodao dvije uvaljane boće, a po jednom su bulina pogodili Dario Stojčić i Tomislav Rašić. Bura je drugu turu završila bez pogodaka, Ivan Milas imao je jednu, a Jozo Budimir, dvije uvaljane boće, pa je tako konačni rezultat razigravanja bio 9:7 za Antu Rozića koji se prvi put plasirao u finale.
Uzbudljivo je bilo i u Čapljini, gdje je domaćin također, „lovio“ dva poena zaostatka iz prve utakmice. Poslije prve trećine, izgledalo je da će u tome uspjeti, međutim rasplet u nastavku odnio je svaku nadu. Spremniji Širokobriježani u uzbudljivoj završnici osigurali su i drugu pobjedu i tako se probili u finale doigravanja za prvaka. Treba svakako istaknuti da oba finalista nikada prije nisu osvajali naslov prvaka.
Dok se velika borba vodila na zjogovima u Grudama i Čapljini, ni u obližnjem Dračevu, nije bilo manje uzbudljivo. Podsjećamo, Rastok je prvu utakmicu donekle neočekivano, dobio 14:10. Identičan rezultat bio je i u uzvratu, pa se pristupilo razigravanju. Utakmicu je presudio Ante Dedić – Šampion, iskusni Ljubušak u dresu Dračeva, koji je poslije prve ture imao jedan pogođeni bulin. Boćari Rastoka nisu uspjeli ni uvaljati ni pogoditi, pa je tako Dračevo ovaj dio utakmice riješilo u svoju korist 1:0 i time izborilo opstanak u ligi, dok bi Rastok ukoliko bude više od osam klubova u sustavu natjecanja, igrao drugu ligu.

Rezultati uzvratnih utakmica boćarskog prvenstva BiH, play off, Čapljina: Čapljina – Široki 10:14, prva utakmica 11:13, također za Široki, Grude: Ante Rozić – Bura 13:11, prva utakmica 11:13 za Buru, razigravanje 9:7 za Antu Rozića; play out, Dračevo: Dračevo – Rastok 14:10, prva utakmica 10:14 za Rastok, razigravanje 1:0 za Dračevo koje tako ostaje u Prvoj ligi.

{gallery}2018/bocariBH{/gallery}

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...