Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Završeno maratonsko boćarsko prvenstvo BiH: Na zatvaranju sezone Dračevo bolje od Bure

Završeno maratonsko boćarsko prvenstvo BiH: Na zatvaranju sezone Dračevo bolje od Bure

by | 14. listopada 2017. 15:24 | Vijesti

Zaostalom utakmicom iz 13-og kola Prve boćarske lige BiH, Dračevo – Bura 14:10, spušten je zastor na ove godine maratonsko boćarsko prvenstvo BiH. U cjelini na kraju sezone nikad manje klubova, a nikad duže trajanje.

Podsjećamo, uoči početka prvenstva, od natjecanja su odustali Radišići, nekadašnji prvak, da bit tijekom sezone “sidro digli” i boćari mostarskog Ante Rozića, uz za ovaj sport pogubno obrazloženje – nismo zainteresirani za natjecanje. Tekuće prvenstvo je završeno s dosta problema oko odluka pojedinih tijela Boćarskog saveza, primjerice Stegovnog povjerenstva i slično, a ovaj sport muči i niz drugih problema, pa su tako svi jedva dočekali kraj sezone. Od toga hoće li boćari uspjeti riješiti rebus zvan – manjkav rad pojedinaca i tijela Saveza, ovisit će i opstanak ovoga maloga sporta u BiH. Mada je teško u to povjerovati, boćanje je dospjelo na tako niske grane da je ovaj sport u natjecateljskom smislu pred raspadom, ali to je problem s kojega čim prije moraju sami riješiti.
U zadnja dva kola postignuti su sljedeći rezultati, 13-to kolo, Neum – Napredak Willa 16:8, Dračevo – Bura 14:10, slobodni Široki i Čapljina; 14-to kolo, napredak Willa – Dračevo 18:6, Široki – Neum 13:11, slobodni su bili Bura i Čapljina.
Konačni poredak na kraju sezone je sljedeći, 1. Čapljina 17, 2. Neum 14, 3. Bura 10, 4. Široki 9, 5. Dračevo 6, 6. napredak Willa 4 boda.
Podsjećamo, prvi dio prvenstva 12 od 14 kola odigran je tijekom proljeća i početkom ljeta. Čapljina je u tom razdoblju osigurala i proslavila, svoj prvi naslov, ujedno i prvi naslov boćarskog prvaka BiH, nekog kluba iz Hercegovačko-neretvanske županije. U jesenskom dijelu sezone odigrana su dakle samo dva kola, međutim zbog određenih nesporazuma umjesto polovicom rujna, prvenstvo je završeno polovicom listopada.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...