Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Sanirane kritične dionice puta Čapljina – Gabela, stadion GOŠK-a

Sanirane kritične dionice puta Čapljina – Gabela, stadion GOŠK-a

by | 17. siječnja 2019. 16:08 | Vijesti

   Završeni su radovi na izmjeni i postavljanju asfaltne podloge na regionalnoj cesti R – 425 a od Čapljine do graničnog prijelaza Unka, točnije do stadiona Nogometnog kluba GOŠK u Gabeli. U sklopu projekta saniran je i dio pristupnih cesta, te dionica ceste u mjesnoj zajednici Gorica, koja vodi prema zaseoku Dolac, gdje je izvršeno betoniranje. Sanacija asfaltnog sloja trebala se završiti do kraja prošle godine, međutim stjecajem okolnosti radovi na asfaltiranju završeni su iza Nove godine.

   Od ing. Bore Bukvića stručnog suradnika Ministarstva prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije, do završetka sanacije spomenute dionice predstoji još uređenje bankina, te neki manji radovi. U poslove sanacije na dionici regionalne ceste R 425 a uloženo je oko 350.000 KM.

   Za slušatelje koji ne koriste tu dionicu možemo reći da su od Čapljine do sjedišta tvrtke Bakalar Komerc asfaltirane dvije dionice, zatim novim asfaltnim slojem prevučena je dionica između dva mosta u Strugama, dvije kraće dionice između Struga i Gabele, de dvije dionice od po 300 metara, jedan kod hladnjače tvrtke „Agroherc”, a druga kod nogometnog stadiona u Gabeli.

   Naravno, da je nakon sanacije ugodnija vožnja tom regionalnom cestom, međutim, tek bi sanacija cijele dionice bila pravi iskorak. Nadati se da će se projekt sanacije preostalog dijela regionalne ceste nastaviti u ovoj godini.

   Posao sanacije regionalne ceste R 425 a, dobila je tvrtka Putovi d. d. Grude, a radove je kao podizvođač obavio HP Investing iz Mostara. Investitor je Ministarstvo prometa i veza H-N županije.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...