Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Sanirane kritične dionice puta Čapljina – Gabela, stadion GOŠK-a

Sanirane kritične dionice puta Čapljina – Gabela, stadion GOŠK-a

by | 17. siječnja 2019. 16:08 | Vijesti

   Završeni su radovi na izmjeni i postavljanju asfaltne podloge na regionalnoj cesti R – 425 a od Čapljine do graničnog prijelaza Unka, točnije do stadiona Nogometnog kluba GOŠK u Gabeli. U sklopu projekta saniran je i dio pristupnih cesta, te dionica ceste u mjesnoj zajednici Gorica, koja vodi prema zaseoku Dolac, gdje je izvršeno betoniranje. Sanacija asfaltnog sloja trebala se završiti do kraja prošle godine, međutim stjecajem okolnosti radovi na asfaltiranju završeni su iza Nove godine.

   Od ing. Bore Bukvića stručnog suradnika Ministarstva prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije, do završetka sanacije spomenute dionice predstoji još uređenje bankina, te neki manji radovi. U poslove sanacije na dionici regionalne ceste R 425 a uloženo je oko 350.000 KM.

   Za slušatelje koji ne koriste tu dionicu možemo reći da su od Čapljine do sjedišta tvrtke Bakalar Komerc asfaltirane dvije dionice, zatim novim asfaltnim slojem prevučena je dionica između dva mosta u Strugama, dvije kraće dionice između Struga i Gabele, de dvije dionice od po 300 metara, jedan kod hladnjače tvrtke „Agroherc”, a druga kod nogometnog stadiona u Gabeli.

   Naravno, da je nakon sanacije ugodnija vožnja tom regionalnom cestom, međutim, tek bi sanacija cijele dionice bila pravi iskorak. Nadati se da će se projekt sanacije preostalog dijela regionalne ceste nastaviti u ovoj godini.

   Posao sanacije regionalne ceste R 425 a, dobila je tvrtka Putovi d. d. Grude, a radove je kao podizvođač obavio HP Investing iz Mostara. Investitor je Ministarstvo prometa i veza H-N županije.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...