Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Završen kamp za mlade odbojkašice u Čapljini: Imponirao broj mladih igračica i trenerica iz hercegovačkih klubova

Završen kamp za mlade odbojkašice u Čapljini: Imponirao broj mladih igračica i trenerica iz hercegovačkih klubova

by | 6. srpnja 2020. 16:05 | Vijesti

   Završen je već tradicionalni odbojkaški kamp u Čapljini. Ove godine u radu kampa sudjelovale su igračice rođene 2002-ge i mlađe, a voditelj kampa, po treći puta, bio je prof. Goran Nešić, odbojkaški stručnjak iz Srbije, bivši izbornik ženske odbojkaške reprezentacije BiH. Govoreći o radu i odzivu, te specifičnim okolnostima u kojima je ovogodišnji kamp održan, Miloš Jelčić, predsjednik OK Čapljina i OS Federacije BiH, kaže:

   „U razgovoru sa sudionicima i predavačima ovoga kampa, došli smo do zaključka da možemo naravno poštujući protokol kojeg treba u ovoj situaciji, organizirati kamp. Ovogodišnji kamp je bio najbrojniji do sada, u radu je sudjelovalo 217 djevojčica iz naše regije, od Čapljine preko Ljubuškog, do Tomislavgrada, te Širokog Brijega, Blata i Mostara. Zbog situacije s covidom – 19, odbojkašice iz Hrvatske nisu mogle doći kao ni iz udaljenijih područja BiH. Predavači na kampu su prof. Goran Nešić, Almir Aganović trener Kaknja i pomoćnik izbornika muške reprezentacije BiH, zatim Natmir Buljubašić izbornik ženske juniorske reprezentacije BiH, koji je s nama proveo dio kampa i u svoj notes zabilježio niz imena zanimljivih za juniorsku i mlađe selekcije. Možda su djevojčice ostale uskraćene za predavače i trenere iz Hrvatske, ali zahvaljujući djevojkama koji rade u hercegovačkim klubovima i to smo prevladali, tako da je Goran Nešić, voditelj kampa, bio prezadovoljan njihovima radom.

   -Koliko vidimo da je to pravi val trenerica?

   -Mora biti val trenerica, znamo da praktično nema muške odbojke u Hercegovini, pa je nekako logično da ekipe vode uglavnom bivše igračice. Mogu reći da rade jako dobro, od cura koje vode Čapljinu pa nadalje. U prilog im ide i činjenica koju je prof. Nešić primijetio da su mlade djevojke došle s boljom tehnikom nego ranijih godina. Očito radi se kako treba, pa je smatram dobro što smo naše trenerice ubacili u prvi plan.

   U radu kampa zadnjih godina kao trener i demonstrator, sudjelovao je i Almair Aganović, nekada trofejni kapetan, a sada trener OK Kakanj, inače pomoćnik izbornika muške odbojkaške vrste BiH, koji je rekao:

   „Ja se s muškima cijelog života borim, tako da mi je zadovoljstvo i razonoda s raditi s djevojčicama i djevojkama. Velika je razlika, zaista, spustit se s te neke razine muške hajde da kažem, malo jače odbojke na uzrast malih djevojčica, ali je zaista zadovoljstvo s njima raditi. Lijepo je doći ovdje i uvjeriti se da tako veliki broj djevojčica zaista voli odbojku. Upravo iz tih razloga ugodno je doći ovdje i uvjeriti se u potencijal ovoga sporta u Hercegovini. Očekujem da će se kroz koju godinu vidjeti i rezultati ovoga rada“.

   Zadovoljna ukupnim dojmom, bila je i Paulina Kuzman, jedna od trenerica Čapljine:

   „Mi koje tek započinjemo raditi trenerski posao, za ovakvim okupljanjima zaista imamo što vidjeti i naučiti. Moram reći da me imponira i odziv mladih cura, mislim da mi u Hercegovini zaista imamo potencijala za žensku odbojku“, zaključila je mlada trenerica – igračica Čapljine.

   Organizator kampa bio je Odbojkaški klub Čapljina.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!