Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Završen kamp za mlade odbojkašice u Čapljini: Imponirao broj mladih igračica i trenerica iz hercegovačkih klubova

Završen kamp za mlade odbojkašice u Čapljini: Imponirao broj mladih igračica i trenerica iz hercegovačkih klubova

by | 6. srpnja 2020. 16:05 | Vijesti

   Završen je već tradicionalni odbojkaški kamp u Čapljini. Ove godine u radu kampa sudjelovale su igračice rođene 2002-ge i mlađe, a voditelj kampa, po treći puta, bio je prof. Goran Nešić, odbojkaški stručnjak iz Srbije, bivši izbornik ženske odbojkaške reprezentacije BiH. Govoreći o radu i odzivu, te specifičnim okolnostima u kojima je ovogodišnji kamp održan, Miloš Jelčić, predsjednik OK Čapljina i OS Federacije BiH, kaže:

   „U razgovoru sa sudionicima i predavačima ovoga kampa, došli smo do zaključka da možemo naravno poštujući protokol kojeg treba u ovoj situaciji, organizirati kamp. Ovogodišnji kamp je bio najbrojniji do sada, u radu je sudjelovalo 217 djevojčica iz naše regije, od Čapljine preko Ljubuškog, do Tomislavgrada, te Širokog Brijega, Blata i Mostara. Zbog situacije s covidom – 19, odbojkašice iz Hrvatske nisu mogle doći kao ni iz udaljenijih područja BiH. Predavači na kampu su prof. Goran Nešić, Almir Aganović trener Kaknja i pomoćnik izbornika muške reprezentacije BiH, zatim Natmir Buljubašić izbornik ženske juniorske reprezentacije BiH, koji je s nama proveo dio kampa i u svoj notes zabilježio niz imena zanimljivih za juniorsku i mlađe selekcije. Možda su djevojčice ostale uskraćene za predavače i trenere iz Hrvatske, ali zahvaljujući djevojkama koji rade u hercegovačkim klubovima i to smo prevladali, tako da je Goran Nešić, voditelj kampa, bio prezadovoljan njihovima radom.

   -Koliko vidimo da je to pravi val trenerica?

   -Mora biti val trenerica, znamo da praktično nema muške odbojke u Hercegovini, pa je nekako logično da ekipe vode uglavnom bivše igračice. Mogu reći da rade jako dobro, od cura koje vode Čapljinu pa nadalje. U prilog im ide i činjenica koju je prof. Nešić primijetio da su mlade djevojke došle s boljom tehnikom nego ranijih godina. Očito radi se kako treba, pa je smatram dobro što smo naše trenerice ubacili u prvi plan.

   U radu kampa zadnjih godina kao trener i demonstrator, sudjelovao je i Almair Aganović, nekada trofejni kapetan, a sada trener OK Kakanj, inače pomoćnik izbornika muške odbojkaške vrste BiH, koji je rekao:

   „Ja se s muškima cijelog života borim, tako da mi je zadovoljstvo i razonoda s raditi s djevojčicama i djevojkama. Velika je razlika, zaista, spustit se s te neke razine muške hajde da kažem, malo jače odbojke na uzrast malih djevojčica, ali je zaista zadovoljstvo s njima raditi. Lijepo je doći ovdje i uvjeriti se da tako veliki broj djevojčica zaista voli odbojku. Upravo iz tih razloga ugodno je doći ovdje i uvjeriti se u potencijal ovoga sporta u Hercegovini. Očekujem da će se kroz koju godinu vidjeti i rezultati ovoga rada“.

   Zadovoljna ukupnim dojmom, bila je i Paulina Kuzman, jedna od trenerica Čapljine:

   „Mi koje tek započinjemo raditi trenerski posao, za ovakvim okupljanjima zaista imamo što vidjeti i naučiti. Moram reći da me imponira i odziv mladih cura, mislim da mi u Hercegovini zaista imamo potencijala za žensku odbojku“, zaključila je mlada trenerica – igračica Čapljine.

   Organizator kampa bio je Odbojkaški klub Čapljina.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...