Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Liga naselja općine Stolac: Rivine, Stolac, Burmazi/Bjelojevići, te uskrsli Barani pobjednici skupina

Liga naselja općine Stolac: Rivine, Stolac, Burmazi/Bjelojevići, te uskrsli Barani pobjednici skupina

by | 1. kolovoza 2018. 16:16 | Vijesti

   Završen je ligaški dio Lige naselja općine Stolac, koji je donio zanimljive i uzbudljive nogometne predstave. Igralo se bez pardona, pa su pogodci padali kao na tekućoj vrpci. Na kraju najviše razloga za zadovoljstvo tim dijelom natjecanja, imaju Rivine, Stolac, Burmazi/Bjelojevići i Barani. Najugodnije iznenađenje svakako su Barani, koji su prva dva kola odradili žestoko, posebice su blistali protiv favoriziranog Vidovog Polja. Dobar ulaz u natjecanje donio im je prvo mjesto u D skupini, što je svakako i najveće iznenađenje, posebice ako se ima na umu da se kako kaži, malonogometaši iz tog stolačkog naselja na natjecanjima nisu pojavljivali skoro puna tri desetljeća.

    Uglavnom, momci podrijetlom s Barana natjecanje su učinili zanimljivijim, ali je nakon poraza u trećem kolu upitno, hoće li pobjednički ritam zadržati i u nokaut fazi. Bitno je istaknuti još dva podatka, prvi je svakako da prošlogodišnji prvak Donji Poplat nije sudjelovao u natjecanju, a drugi da se ove godine u Ligi naselja općine stolac, natječe rekordnih petnaest ekipa.

    U Ligi naselja općine Stolac, vlada radni ritam, pa su tako zadnje večeri, ligaškog dijela, u utorak, 31-og kolovoza, odigrane čak četiri utakmice. Rezultati, Vidovo Polje – Prenj 5:1, u prvoj, Pješivac Kula – Barani 4:2 u drugoj, Bobanovo – Jasoč 3:5 u trećoj, te Stolac – Vidoštak/Poprati 2:0 u četvrtoj utakmici.

    Rezultati utakmica predzanje večeri ligaškog dijela, ponedjeljak, 30-og kolovoza, Gornji Kraj – Burmazi/Bjelojevići 6:7 nakon penala, u regularnom dijelu bilo je neodlučno 3:3, zatim Aladinići – Rivine 3:5 za Rivine, u drugoj, te Crnići/Greda – Hodovo/Rotimlja 3:0, u trećoj utakmici.

    Konačni poredak, A skupina, 1. Rivine 9, 2. Crnići Greda 6, 3. Aladinići 3, 4. Hotovo/Rotimlja 0 bodova. Dakle, drugi krug izborili su – Rivine i Crnići Greda.

    B skupina, 1. Stolac 9, 2. Jasoč 6, 3. Vidoštak/Poprati 3, 4. Bobanovo 0 bodova. Prema tome, u drugi krug su se plasirali – Stolac i Jasoč.

    C skupina, 1. Burmazi/Bjelojevići 6, 2. Gornji Kraj 3, 3. Borojevići/Masline 0 bodova. Prvoplasirani Burmazi/Bjelojevići šest bodova i drugoplasirani Gornji Kraj izborili su drugi krug iz C skupine.

    D skupina, 1. Barani 6 (+9), 2. Vidovo Polje 6, 3. Pješivac/Kula 3, 4. Prenj 0 bodova. Iz D skupine, u drugi krug idu Barani i favorizirano Vidovo Polje.

    Natjecanje se nastavlja večeras, a na rasporedu su prve dvije utakmice četvrtfinala, u seniorskoj konkurenciji. S početkom u 21 sat, igrat će Rivine i Jasoč, a od 22 sata, Burmazi/Bjelojevići i Vidovo Polje.

    U četvrtak, 2-og kolovoza, na rasporedu su također dvije utakmice seniorskog programa, a igrat će od 21 sat, Stolac – Crnići Greda, a od 22 sata, Barani – Gorni Kraj.

    Treba istaknuti da se u predigri seniorskog dijelu Lige naselja općine Stolac, igra kadetska liga u kojoj ove godine sudjeluje 14 sastava.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...