Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini: Komunalci umivaju kružni tok

U Čapljini: Komunalci umivaju kružni tok

by | 13. ožujka 2020. 16:57 | Vijesti

   Zasukali su rukave ovih dana čapljinski komunalci zaduženi za uređenje i održavanje zelenih površina u želji da novi kružni tok kalendarsko proljeće dočeka u punom sjaju. Već desetak dana kopaju, siju, sade, uređuju tzv. otoke i zelene površine uz kružni tok, te prilazne ulice. Kako će okoliš novog rotora u glavnoj gradskoj ulici koja će ujedno i dio magistralne ceste M 6– Stolac – Čapljina – Ljubuški, biti u znaku zelenila i cvijeća, komunalci imaju pune ruke posla.

   „Završili smo oko 80 posto posla oko uređenja novog kružnog toka i prilaznih ulica. Sadili smo sadnice ružmarina i lavande, ukrasno grmlje tako da očekujemo da će kroz koji dan posao biti gotov, te da će za petnaestak dana komplet trava narasti. Posadili smo blizu 200 komada ruža koje cvjetaju cijelu godinu, pa kada sve to poraste i fontana se pusti u rad mislim da će ulaz u čapljinu preko velikog mosta biti lijep”, ističe Jure Šego jedan od komunalaca zaduženih za održavanje zelenih površina, a na kraju sugrađanima poručuje:

   „Zamolio bih sugrađane da ne bacaju sitni otpad i opuške, ne puštaju kućne ljubimce po zelenoj površini, da ne gaze travu, paze oni, ali nije naodmet napomenuti, jer ima pojedinaca koji baš i nisu savjesni”, kaže u zelenilo i cvijeće zaljubljeni čapljinski vrtlar Jure Šego.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2020/200313jure{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...