Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Slađan Milinković, predsjednik HNK Čapljine: Trenutačni prioriteti su opstanak u Prvoj ligi i rad s mladima

Slađan Milinković, predsjednik HNK Čapljine: Trenutačni prioriteti su opstanak u Prvoj ligi i rad s mladima

by | 27. siječnja 2021. 12:11 | Vijesti

   Za one koji prate zbivanja u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH, iznenađenje je bio podatak da je HNK Čapljina, po prvi puta prva krenula s pripremama za nastavak prvenstva, 17. siječnja. Bio je to povod da razgovor sa Slađanom Milinkovićem, predsjednikom kluba započnemo pitanjem za razloge takvom tijeku stvari:

   „Pa, naučila nas je ljetna stanka, to je za nas bila škola. Tek smo u osmom mjesecu za prave startali, zakasnili smo i sa skupštinom kluba i sa ljetnim pripremama, prošao nam je i prijelazni rok i što je najgore u tom iščekivanju, otišao nam je dio domaćih igrača, napustio klub. Treba ih razumjeti jer i oni brinu u svojoj karijeri, međutim nama je jako žao što je do toga došlo, a to je i jako loše za klub. To je utjecalo i na konačni rezultat koji je slabiji od naših planova“, sumira predsjednik Milinković povode za raniji početak priprema, pa razlaže:

   Poučeni tim iskustvom sad smo krenuli malo ranije, čisto iz razloga kako bi imali vremena isfiltrirati stvari oko sastava. Trenutno na pripremama imamo tridesetak igrača. Posebno me veseli podatak da smo osam juniora priključili prvom sastavu, uz domaće igrači koji su ostali, imamo polovicu vlastitog kadra, plus igrači sa strane koji su nam ostali vjerni, te igrači koje ćemo dovesti kao pojačanja po određenim linijama. Pripremama smo pristupili nešto ranije i studioznije da ništa više ne prepuštamo slučaju.

   -Situacija nije sjajna, Čapljina je predzadnja, 15-ta, sa samo deset bodova. Sudeći po ovome što ste rekli odlučni ste što se kaže do posljednjeg daha, boriti se za opstanak u Prvoj ligi?

   -Naravno, po nama još ništa nije gotovo. Prva dva kola proljetnog dijela, igramo kući, domaćini smo u prvom kolu Rudaru iz Kaknju, u drugom je lokalni derbi s našim susjednima GOŠK-om. Mi ćemo učiniti sve da ostanemo u Prvoj ligi Federacije. Ja duboko vjerujem da ćemo ostati. Poduzet ćemo sve, ako bi se nešto i dogodilo suprotno našim željama i očekivanjima, da nas kasnije ne peče savjest, mada sam ja uvjeren da ćemo mi ostati“, naglašava predsjednik Milinković, te govoreći o dugoročnijim planovima kluba nastavlja:

   „Uvijek je u fokusu javnosti prvi sastav, ali da bi imali neki respektabilan i na duže staze održiv prvi sastav, morate imate kvalitetnu omladinsku školu, omladinski pogon. Dolaskom u ovaj klub moja ideja je bila da se maksimalno otvore sve rampe domaćim igračima. Čapljinski klub još od vremena prije rata pratile su razne priče, te dovođeni su Mostarci, ne da se igrati domaćima, tjeraju se domaći… Javno mogu reći dok sam ja na čelu kluba sav fokus bit će na omladinskoj školi, ja ću učiniti sve da ti igrači kad stasaju znaju da ih čeka mjesto u prvom sastavu, da će igrati u svom klubu i svom gradu. Ako će ići negdje drugo mogu računati na ispisnice samo ako su to klubovi višeg ili najmanje istog ranga“, naglašava predsjednik Milinković, te sumira na tom planu do sada učinjeno:
   „Upravo zato smo poduzeli sve da omladinski pogon, podignemo razinu koja nam u perspektivi jamčila da svako dvije, tri godine izbacimo jednog dva igrača poput Luke Menala. Mi smo do sada za kratko vrijeme, tri – četiri mjeseca, mislim, napravili dosta. Roditelje smo oslobodili pritiska kupovine opreme, sve je to klub preko svojih sponzora nabavio, sva djeca su osigurana od nezgode u ASA osiguranju. Našu djecu kadetski i juniorski sastav, pionire i predpionire voze autobusi turističke klase. Vratili smo trenere koji su ranije otišli iz kluba da rade s mlađim kategorijama. Gradimo priču na duge staze. Teško je u dom djelu napraviti nešto što bi bilo vidljivo, za to nam trebaju dvije tri godine“, konstatira inventivni i ambiciozni predsjednik HNK Čapljine Slađan Milinković.

   Uz navedeno u HNK Čapljini rade i na poboljšanju klupske infrastrukture, koja bi u dogledno vrijeme trebala biti na znatno višoj razini.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...