Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Gabeli: Na prvom prozivu prvoligaša GOŠK-a 24 nogometaša

U Gabeli: Na prvom prozivu prvoligaša GOŠK-a 24 nogometaša

by | 6. srpnja 2021. 15:24 | Vijesti

   Za navijače GOŠK-a ugodna slika na stadionu „Perica – Pero Pavlović” na prvi proziv federalnog prvoligaša, odazvala su se 24 nogometaša! S obzirom da je par igrača poput Hajdarevića opravdano odsutan, to je praktično cijela momčad. Ta slika ujedno je odlična ilustracija napretka GOŠK-a u zadnjih petnaestak godina. Nekada je na prozivke stizalo po desetak, pa i manje igrača, a sada dvije momčadi! Okupljenim igračima prvi se obratio Lujo Ilić predsjednik kluba, koji je sa zadovoljstvom konstatirao da su prema svim igračima koji su nastupali prošle sezone izmirene sve obveze, a zatim dodao:

   „Nova sezona kreće, novi igrači, ciljana pojačanja, ovdje niste da ostanete u ligi. Uprava je već odradila dio posla kako možemo nastaviti s radom. Ja mislim da od kada sam ja ovdje nikad na prvom prozivu bilo ovoliko igrača. Ako bude trebalo, angažirat ćemo još par pojačanja…”, kazao je tajnoviti predsjednik Ilić.

   U sličnom tonu govorio je i Andrija Jurković, direktor kluba, koji je nove igrače pozvao i na rješava nekih čisto tehničkih formalnosti.

   Okupljenim nogometašima, potom se obratio trener Ivan Bubalo. U izjavi za novinare, trener Gabeljana je rekao:

   „Rad i red, to je put koji može donijeti uspjeh”, podcrtao je trener Bubalo, te govoreći o planu priprema nastavio:

   Plan priprema, krenuli smo s radom odmah nakon proziva, ovaj tjedan ćemo raditi jedanput dnevno. Drugi tjedan prelazimo na rad dva puta dnevno pojačavajući ritam rada i treninga. U srijedu 21-og srpnja idemo na Kupres sedam dana. Na Kupresu su planirane dvije utakmice sa novim prvoligašima Gradinom i Tomislavom. Krajem ovoga tjedna već u subotu, odigrat ćemo pripremu utakmicu protiv Zrinjskog, nije to baš adekvatan termin, ali izići ćemo u susret Zrinjskom. Na tim utakmicama vidjet ćemo na koje od ovih novih igrača možemo ozbiljno računati. Rezultat je u tim utakmicama u drugom planu. Bitno je da se dobro spremimo, da dobro radimo u što ja ne sumnjam, pa da krenemo gdje smo stali a to jest pobjedama, u zadnjem kolu prošle sezone.

   -Na prozivu su bila 24 igrača, jeste li zadovoljni, ako ništa brojem?

   -Ovdje je i nekolicina juniora za koje sam očekivao da nam se priključiti, dobro bi nam došao još koji mlađi, kvalitetan igrač. Očekujemo dogovor sa Zrinjskom da nam daju na posudbu, neke igrače na koje ne računaju u predstojećoj sezoni. Što se tiče planova ne bi želio najavljivati velike stvari, kao što je bilo prošle sezone pa smo sami sebi skočili u usta, a onda se bori za opstanak sedamdeset, osamdeset posto sezone. Želja mi je da dobro uđemo u prvenstvo, a onda vidjeti što i koliko možemo”.

   Uglavnom, Gabeljani su krenuli bez riječi – Premijer liga. Nakon što su se prošlog ljeta opekli ovoga izgleda pušu i na hladno. Uprava i stručno vodstvo zadovoljni su što su zadržali gro momčadi koja je proljetos osvojila tridesetak bodova.

Tekst i foto: D. Musa

                                                                S Dženanom Haračićem prekinuta suradnja

   Dženan Haračić prošle sezone prvi strijelac Prve federalne nogometne lige, u novoj sezoni neće nositi dres GOŠK-a.

   „Haračić je izniman i discipliniran igrač, korektno je odradio sezonu. Zaslužio je sve pohvale, međutim kada je otišao bio je neodređen, hoće – neće, nismo mu zamjerili što pregovara oko mogućeg odlaska u inozemstvo. Međutim, desetak dana se nije javljao na pozive, pa smo bili prisiljeni na njegovu poziciji angažirati drugog nogometaša, tako da je ta priča zaključena”, rezolutan je Andrija Jurković, direktor kluba.

   Prema dostupnim informacijama Gabeljani su do sada angažirali sedmoricu igrača – iskusnog 34-godišnjeg vratara Adnana Bobića, koji je doskora branio boje Veleža, Srđana Vulić, koji je stigao iz tešanjskog TOŠK-a, a svojedobno je igrao i za Čapljinu, Salku Jazvina, također bivšeg igrača Čapljine, koji je u prošloj sezoni nastupao za Goražde, Gabeljani su angažirali i mlade igrače Enada Ahmića iz visočke Bosne, Marka Baltića iz Travnika, te Kerima Mehičića, doskorašnjeg juniora Želje. Zadnja prinova u Gabeli bio je Ahmed Hasinović, koji je prošle sezone igrao za hrvatskog ligaša Međumirje. Klub su napustili vratari Mladen Kukrika i Domagoj Lukač, zatim kapetan Igor Savić i Gabrijel Čoko koji su se vratili u Zrinjski, te očito Dženan Haračić.

   Izvjesno je da dres „Trojanaca” neće nositi spomenuta petorica igrača, okosnica proljetošnje momčadi. Jedna je novina u stručnom stožeru, umjesto Velibora Pudara koji je angažiran u Veležu, trener vratara bit će Igor Melher. (dmu)

{gallery}2021/7/gosk{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...