Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vijest dana: Čapljinski lovci odložili puške, jer je poranio ljubavni zanos kod divljači!

Vijest dana: Čapljinski lovci odložili puške, jer je poranio ljubavni zanos kod divljači!

by | 17. veljače 2022. 13:17 | Vijesti

   Za lovce i ljubitelje prirode zanimljiva vijest stiže iz Lovačkog društva „Galeb” Čapljina. U informaciji stoji – Sukladno preporuci glavnog federalnog lovnog inspektora, te odluci glavnog lovnika i lovnika Lovačkog društva „Galeb” s nedjeljom, 13-og veljače, zaključena je 2021/2022. lovna sezona.

   Uz vijest o završetku lovne sezone u informaciji dalje stoji da je lov s goničima zaključen 31-og prosinca 2021. godine, lov na pernatu divljač – fazane i slično 15-og siječnja, a crne liske 1-og veljače. Prema kalendaru lova, sukladno Zakonu o lovstvu, ostalo je da se do kraja veljače, od pernate divljači, mogu loviti šljuke i patke. Međutim, procjena lovnika je da u lovištu nema dovoljno šljuke, dok su zbog povoljnih vremenskih uvjeta patke već u parovima, pa je donesena odluka o zaključenju lovne sezone kako bi se osigurali mir i sigurnost u lovištu. To je od presudne važnosti s obzirom da je ranije od uobičajenih rokova počelo razmnožavanje divljači.

   Svakako da je potez čapljinskih lovaca za svaku pohvalu, pažljivim praćenjem stanja na terenu uvidjeli su da je pernata divljač požurila s pripremom gnijezda za polaganje jaja i gniježđenje.

   Iz Lovačkog društva „Galeb” Čapljina, pozivaju lovce pripravnike da se do konca veljače mogu prijaviti za stažiranje. Prijave se obavljaju u prostorijama Lovačkog društva „Galeb” svakim radnim danom od 8 do 12 sati.

D. Musa

 Prilikom preuzimanja sadržaja (fotografije i/ili tekst) – navesti link na originalnu objavu.   

 

{gallery}2022/02/lovci{/gallery} 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...