Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Za koncert “Requiem” oduševljeni Stočani tražili mjesto više

Za koncert “Requiem” oduševljeni Stočani tražili mjesto više

by | 27. ožujka 2024. 14:16 | Aktualno, Vijesti

U Kulturnom centru u Stocu preksinoć je publiku oduševio veliki korizmeni koncert Requiem, Wolfganga Amadeusa Mozarta. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta a Stočani su došli uživati u izvedbi jednog od najpoznatijih djela velikog skladatelja. Na samom početku sve nazočne prigodnim riječima pozdravio je don Dragan Filipović, rekavši kako je koncert svojevrsni dar Stocu iz kojeg dolaze neki članovi akademskog zbora Pro musica.

Uz gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića, koncertu su nazočili i Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, ministar za pitanja branitelja Đuro Prkačin, Ludvig Letica predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ, generalni konzul Marko Babić, stolački župnik don Gordan Božić i ostali župnici susjednih župa.

Koncertom je ravnao Hari Zlodre, a u izvedbi ovog djela sudjelovalo je više od 160 izvođača: Mješoviti zbor studija glazbe FPMOZ-SUM, Akademski zbor Pro musica, Zbor srednje glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara i Dubrovački simfonijski orkestar. Solisti su sopranistica Neda Pejković, mezzosopranistica Žana Marendić, tenor Bože Jurić-Pešić i bas Ante Jerkunica. Organizaciju koncerta podržali su Gradovi Stolac i Mostar, te Sveučilište u Mostaru.

Requiem, u katoličkoj liturgiji je misa za pokojne te je upravo ovaj događaj na neki način odličan uvod za početak Velikog tjedna. Hvala organizatorima što su ovaj veliki koncert doveli u naš grad i što smo imali priliku poslušati predivnu izvedbu, zaključili su na kraju večeri Stočani.

Jučer, 26. ožujka, koncert je bio ponovljen u Crkvi Male braće u Dubrovniku.

Tekst/foto: Grad Stolac

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...