Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Slađan Milinković, predsjednik HNK Čapljina ističe: „Kad se čini da se stvari raspadaju možda se slažu”

Slađan Milinković, predsjednik HNK Čapljina ističe: „Kad se čini da se stvari raspadaju možda se slažu”

by | 15. srpnja 2021. 16:01 | Vijesti

  Za HNK Čapljinu dramatična je bila selidba iz Prve federalne lige u nižu Drugu federalnu ligu, južna skupina, nakon punih jedanaest sezona. Dramatično je bilo prije svega zbog načina kako se sve skupa odigralo. Poslije blijede jeseni Čapljinci su na proljeće zaigrali puno bolje, ali im to nije omogućilo bijeg s predzadnje pozicije. Međutim, rasplet u Premijer ligi BiH išao je na ruku Čapljini, pa je iz Prve lige u niži rang trebao seliti samo jedan klub, a to je bio još jesenas otpisani Slaven.

   Međutim, dva kola prije kraja zakuhalo se u Premijer ligi, Mladost iz Doboja kod Kaknja po ocjeni Natjecateljske komisije NS BIH, nije ispunjavala uvjete za opstanak u elitnom rangu, pa se tako na redu za ispadanje našla Čapljina. Kako se Mladost žalila na tu odluku klub iz čapljinskih Bjelava očekivao je da će prevagnuti argumenti Mladosti. Nakon što se ni to nije dogodilo, nova prilika bile su najave nekih klubova poput Orašja, da nemaju sredstava za prvoligaško nadmetanje. Na koncu ništa od svega, ždrijeb Prve lige je obavljen nitko nije odustao, pa je Čapljina definitivno postala drugoligaš. Nakon svega ovih dana u Bjelavama nas je dočekala pjesma cvrčaka i raspoloženi Slađan Milinković, predsjednik kluba, koji opisujući relaksirajuće stanje u Bjelavama, kaže:

   „Ja bi se poslužio dobro znanom mudrosti – kad vam se čini da se sve raspada možda se to baš sve slaže na svoje mjesto! Ja bi rekao da smo mi izbačeni iz lige, izbacivanjem Mladosti. Borili smo se lavovski, dali smo sve od sebe. Nisam neraspoložen jer smo što se kaže – muški poginuli. U drugom dijelu sezone osvojili smo 26 bodova i po tom učinku s TOŠK-om, dijelimo treće mjesto. Tako da nisam ni ljut, ni neraspoložen, mi idemo prema zacrtanom planu. Prema tom planu boravak u drugoj ligi može nam donijeti relaksaciju, da lakše možemo razvijati naše projekte, a naši projekti – su domaći igrači i rad na infrastrukturi. Uskoro kreću radovi na omladinskom kampu u Tasovčićima, tender je pri kraju, tamo će seliti naš cjelokupni omladinki pogon. Potpisali smo ugovore sa desetak juniorima koji će biti pridodati prvom sastavu“, kaže predsjednik Milinković, te naglašava:

   „Pripreme prvog sastava krenule su 14. srpnja. Prvom sastavu smo priključili 13 juniora! Ja mislim da je to naše najveće bogatstvo. Ovim ugovorima mi smo njima širom otvorili vrata prvog sastava. Ne želimo da se širi priča kako igrači dolaze sa strane, a domaći ne dobivaju priliku. Ja ne mogu igrati za njih, oni su registrirani za prvu ekipu, e sada je do njih da se potvrde i dokažu“.

   -Sjećamo se razgovora za ‘Večernjak’ u stanki između dvije polusezone, kada ste kazali – učinit ćemo sve da ostanemo u ligi, tako da ništa ne možemo sebi zamjeriti, pa što bude.

   „Pa tako je, ja sam takvog stava u životu – ako poduzmeš sve što si mogao da te savjest ne peče, ne možeš biti nezadovoljan raspletom, ma kakav bio. Pazite, mi smo u ligi ostali dva kola prije kraja, zbog uštede raspustili smo dio igrača, onda je krenulo to s Mladosti. Mi tu nismo ništa mogli napraviti, sada smo tamo gdje jesmo. Možda je takav tijek stvari prividno loša stvar, ali dugoročno ispadanje može biti dobra stvar. Presabrati ćemo se nastaviti s unapređenjem infrastrukture i normalno raditi. Dakle, u Bjelavama nema ni depresije ni agonije, idemo dalje. Rekao bih da je ispadanje u niži rang jedna stepenica ka ostvarenju naših ciljeva“.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...