Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U četvrtak licitacija oživjele Laste

U četvrtak licitacija oživjele Laste

by | 28. studenoga 2018. 16:29 | Vijesti

   Za četvrtak, 29-og studenog, najavljena je prodaja Tvornice keksa i vafla „Lasta“ Čapljina. Rok za dostavu prijava istječe s današnjim danom, 28, studenog. Kako je istaknuto u javnom pozivu prodaja će se obaviti metodom javnog nadmetanja u prostorijama stečajnog dužnika tj. Laste.

   Kako stoji u pozivu, na prodaju su nekretnine – objekti i zemljište, što uključuje i poslovni kompleks – proizvodni pogon, upravnu zgradu, portirnicu i trgovinu. Osim toga, prodaje se i oprema poduzeća. Početna prodajna cijena je 11.476.300 maraka, a imovina se ne može prodati ispod spomenutog iznosa.

   „To je redovita procedura stečajnog postupka. Naš cilj je naći strateškog partnera“, kazala je Behrija Huseinbegović, stečajna upraviteljica Laste.

   Podsjećamo, za sada se na posao vratilo 28 uglavnom starih radnika, a u planu je skoro angažiranje još desetak. Krenula je i prodaja, a za sada se u trgovinama mogu naći – čajni kolutići, kokos keksi i krem štapići. Neslužbeno doznajemo da interes za kupnju Tvornice keksa i vafla „Lasta“ u stečaju postoji, hoće li se on realizirati nakon prvog javnog poziva ili će potencijalni kupci kalkulirati, ostaje za vidjeti.

   Licitacija koja će se, dakle, održati u prostorijama „Laste“ zatvorenog je tipa, bez prisustva medija.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...