Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Nerezima počela sjetva ranog povrća

U Nerezima počela sjetva ranog povrća

by | 21. prosinca 2020. 16:48 | Vijesti

   Za čapljinske povrtlare počela je nova sezona. Potvrdu smo dobili od Dragana Dadića, direktora Poljoprivredne zadruge „Sunce”. U pogonima ove zadruge u Nerezima prije desetak dana, počela je sjetva ranog povrća.

   „Već godinama sjetva ranog povrća u našim pogonima u Nerezima, počinje koncem prve dekade prosinca. Tako je bilo i ove godine. Uglavnom su to proizvođači s kojima surađujemo iz godine u godinu, koji se pripremaju za ranu proizvodnju u djelom grijanim plastenicima. Za sada je to manji broj povrtlara, dok uobičajenu gužvu da tako kažem, navalu očekujemo početkom iduće godine. Tako je bili u proteklih dvadesetak godina, a nešto slično, očekujemo i ove godine”, ističe direktor Dadić.

   Za sada se siju rajčice i paprike, povrće s kojim započinje sezona, te zelena salata i kupus. U stvari zelena salata i različite vrste kupusa siju se tijekom cijele godine, odnosno proizvodnja te dvije kulture je u kontinuitetu, a time i potražnja.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...