Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vlada HNŽ-a Općini Neum donirala novo vatrogasno vozilo

Vlada HNŽ-a Općini Neum donirala novo vatrogasno vozilo

by | 16. siječnja 2024. 9:38 | Aktualno, Vijesti

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, zajedno s ministrom unutarnjih poslova Marijom Marićem te ministrom financija i zapovjednikom Stožera civilne zaštite HNŽ-a Adilom Šutom i v.d. ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a Eugenom Ćubelom, danas je Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Općine Neum predala ključeve novoga vatrogasnog vozila vrijednoga 300.000,00 KM.

– Ovom donacijom nastojimo osnažiti vatrogasne kapacitete u Neumu, osiguravajući suvremeno vatrogasno vozilo koje će značajno poboljšati brzinu i učinkovitost u saniranju nepogoda i pružanju pomoći u izvanrednim situacijama. Riječ je o kontinuiranim aktivnostima Vlade koja svake godine, tako i ove, u Proračunu planira i sredstva za nabavu vatrogasnih vozila i druge opreme za borbu protiv požara koji, posebice u ljetnim mjesecima, predstavljaju iznimnu opasnost za ljudske živote, imovinu i prirodna bogatstva – komentirala je predsjednica Vlade.

Na sastanku u prostorijama Općinskoga poglavarstva, načelnik Neuma Dragan Jurković upoznao je visoko izaslanstvo županijske izvršne vlasti s aktualnim stanjem u Općini, kao i izazovima s kojima se njezina uprava i žitelji suočavaju. Poseban je naglasak razgovora bio na protekloj turističkoj sezoni i pripremama za ovogodišnju. Predočivši ishode prethodne godine, kao i planove za unaprjeđenje turističke ponude u 2024. godini, sve s ciljem dodatnoga razvitka turizma, poboljšanja infrastrukture i usluge, te stvaranja poticajnoga okružja za rast, Jurković je zahvalio Vladi na kontinuiranoj potpori, na poseban način na današnjoj donaciji.

– Vlada će iskoristiti sve raspoložive mehanizme kako bi pomogla Neumu u izrastanju u istinsko cjelogodišnje turističko odredište, sa svim kapacitetima koji moraju biti iskorišteni u punini. Sastavnim je to dijelom i naših programskih ciljeva u kojima turizam ima strateško mjesto. Sigurna sam kako ćemo, u zajedništvu s općinskim vlastima, ali i višim zakonodavnim i izvršnim razinama, znati odgovoriti izazovima koji su pred nama – kazala je Buhač, istaknuvši kako joj je bilo važno od načelnika Općine i njegovih suradnika dobiti precizne informacije o lokalnim problemima u čijemu rješavanju Vlada HNŽ-a može pružiti pomoć.

Predsjednica je posjetila i Policijsku postaju Neum gdje je upućena u sigurnosno stanje na tomu području HNŽ-a. Na tomu tragu, a vezano za nedavni vandalski čin razbijanja kamenih križeva u dvorištu Crkve sv. Ante, Vladino je izaslanstvo posjetilo i don Mladena Šutala, župnika Župe Gospe od Zdravlja u Neumu. Osudivši nedjelo koje je unijelo nemir među žitelje Neuma, poručili su kako je policijska istraga u tijeku i, shodno tomu, očekuju otkrivanje i kažnjavanje počinitelja.

Tekst/FOTO: VLADA HNŽ-a

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...