Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vlada FBiH se odriče nabave automobila u vrijednosti dva milijuna KM, novac ide za djecu oboljelu od cistične fibroze

Vlada FBiH se odriče nabave automobila u vrijednosti dva milijuna KM, novac ide za djecu oboljelu od cistične fibroze

by | 4. srpnja 2023. 19:15 | Aktualno, Vijesti

Vlada FBiH, na prijedlog Kolegija i premijera Nermina Nikšića, donijela je odluku prema kojoj se ove godine odriče nabavke automobila u iznosu dva milijuna KM, a taj novac će biti preusmjeren na liječenje djece oboljele od cistične fibroze.

Vlada FBiH je zadužila Ministarstvo zdravstva da od sljedeće godine iznađe sustavno rješenje da ovaj lijek za rijetku bolest uđe na A listu.

Federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac potvrdio je da je Vlada FBiH donijela odluku prema kojoj se ove godine odriče nabavke automobila u iznosu dva milijuna KM, a taj novac će biti preusmjeren na liječenje djece oboljele od cistične fibroze.

– Ministarstva, odnosno Vlada FBiH dogovorili su se da se odustane od nabavke opreme, odnosno vozila da bi se sada na kratkoročan način, interventno riješilo pitanje liječenja djece oboljele od cistične fibroze. Dakle, preko interventnog uvoza, a da se za sistemsko rješenje uključe aktivno i Federalni zavod za zdravstveno osiguranje i županijski, a Vlada će sigurno – istaknuo je Rimac.

Foto i tekst: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...