Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vlada FBiH se odriče nabave automobila u vrijednosti dva milijuna KM, novac ide za djecu oboljelu od cistične fibroze

Vlada FBiH se odriče nabave automobila u vrijednosti dva milijuna KM, novac ide za djecu oboljelu od cistične fibroze

by | 4. srpnja 2023. 19:15 | Aktualno, Vijesti

Vlada FBiH, na prijedlog Kolegija i premijera Nermina Nikšića, donijela je odluku prema kojoj se ove godine odriče nabavke automobila u iznosu dva milijuna KM, a taj novac će biti preusmjeren na liječenje djece oboljele od cistične fibroze.

Vlada FBiH je zadužila Ministarstvo zdravstva da od sljedeće godine iznađe sustavno rješenje da ovaj lijek za rijetku bolest uđe na A listu.

Federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac potvrdio je da je Vlada FBiH donijela odluku prema kojoj se ove godine odriče nabavke automobila u iznosu dva milijuna KM, a taj novac će biti preusmjeren na liječenje djece oboljele od cistične fibroze.

– Ministarstva, odnosno Vlada FBiH dogovorili su se da se odustane od nabavke opreme, odnosno vozila da bi se sada na kratkoročan način, interventno riješilo pitanje liječenja djece oboljele od cistične fibroze. Dakle, preko interventnog uvoza, a da se za sistemsko rješenje uključe aktivno i Federalni zavod za zdravstveno osiguranje i županijski, a Vlada će sigurno – istaknuo je Rimac.

Foto i tekst: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...