Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vlada FBiH -Objavljen Javni poziv za projekte općina i gradova, osigurano 50 milijuna KM

Vlada FBiH -Objavljen Javni poziv za projekte općina i gradova, osigurano 50 milijuna KM

by | 15. travnja 2024. 18:08 | Aktualno, Vijesti

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine  objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za financiranje i sufinanciranje projekata, zahtjeva, inicijativa i ostalih aktivnosti od značaja za jedinice lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Javni poziv objavljen je nakon što je Vlada Federacije BiH na sjednica održanoj 8.travnja ove godine donijela odluku kojom je utvrdila način raspodjele i procedure za dodjelu sredstava utvrđenih proračunom FBiH za 2024. godinu Federalnom ministarstvu financija u okviru „Kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima“ općinama i gradovima u iznosu od 50.000.000 KM.

Ova sredstva će biti dodijeljena općinama i gradovima za financiranje i sufinanciranje projekata, zahtjeva ili inicijativa koje će biti provedene u jedinicama lokalne samouprave. Riječ je o projektima koji se odnose na putnu i komunalnu infrastrukturu, te objekte obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera, kao i ostale objekte od značaja za jedinice lokalne samouprave, te financiranje drugih aktivnosti od značaja iz nadležnosti općina i gradova.

Opći cilj Javnog poziva je financiranje i sufinanciranje projekata, zahtjeva, inicijativa i ostalih aktivnosti od značaja za jedinice lokalne samouprave u Federaciji BiH radi poboljšanja kvalitete života, te proizvodne, socijalne i demografske revitalizacije lokalnih razina vlasti u Federaciji BiH.

Javnim pozivom propisani su opći i posebni kriteriji, način izbora projekata, objavljivanje rang listi korisnika, način realizacije doznačenih sredstava, te dostavljanje prijava na javni poziv.

Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave, osim onih koji do momenta zatvaranja javnog poziva nisu izvršili povrat neutrošenih/nenamjenski utrošenih sredstava dodijeljenih na osnovu Javnog poziva iz 2022. godine, a na temelju zahtjeva Federalnog ministarstva financija kojim je upućen zahtjev za povrat sredstava na proračuna FBiH.

Apliciranje u okviru navedenih područja se može odnositi i na već započete projekte.

Prednost će imati projekti koji su visokog stupnja zrelosti i prioritetni su za implementaciju u jedinicama lokalne samouprave, te direktno doprinose boljem kvalitetu života.

Javnim pozivom propisano je da jedan podnositelj može dostaviti više od jednog zahtjeva, a u tom slučaju se moraju predati odvojene aplikacijske forme i dokumentacija uz svaku od njih.

Maksimalna vrijednost financiranja u okviru ovog javnog poziva po svim projektima, zahtjevima i inicijativama za područje jedne jedinice lokalne samouprave iznosi do 2.000.000 KM. U slučaju opravdane potrebe, moguća su odobravanja i većih iznosa, o čemu konačnu odluku donosi Vlada Federacije BiH.

Javni poziv je otvoren do 15.5.2024. godine.

Vlada Federacije BiH će utvrditi konačne iznose sredstava koji će biti doznačeni pojedinim općinama i gradovima, kao i dinamiku doznačavanja, te način izvještavanja o utrošenim sredstvima.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...