Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Višićani molitvom i kulturno zabavnom manifestacijom odali počast braniteljima

Višićani molitvom i kulturno zabavnom manifestacijom odali počast braniteljima

by | 8. lipnja 2024. 21:41 | Aktualno, Vijesti

Manifestacija Lipanjske zore je prilika za buđenje nacionalne svijesti i pijeteta prema onima koji su najviše dali za našu slobodu.

U subotu su Višići postali središte poštovanja i pijeteta prema hrabrim braniteljima. U sklopu manifestacije Lipanjske zore, kojom se tradicionalno odaje zahvala i gaji sjećanje na heroje Domovinskog rata, upriličena je misa u groblju sv. Ante a potom i polaganje vijenaca na spomeniku u Višićima.

Misno slavlje za sve poginule branitelje predvodio je župnik don Krešo Puljić, koji je u propovijedi istaknuo važnost sjećanja na žrtvu koju su dali branitelji.

“Ovdje su 90 tih godina bila teška vremena, ali u svaka teška vremena Bog dade vođu. Časne ljude nije trebalo nagovarati, nečasni su pobjegli. Hrabri branitelji su branili dom i Domovinu. Lipanjske zore žive ako ih slavimo svetom misom, Lipanjske zore su svakog trena žive kad pokazujemo ljubav prema Domovini. Temelje Domovine podigli su branitelji a na nama je da dižemo katove.”

Na koncu propovijedi Don Krešo se obratio braniteljima riječima “spasimo sliku Božju u čovjeku, brak, obitelj, župu, općinu. Branitelji nemojte spavati branite ove vrijednosti.”

Na svečanosti u Višićima okupili su se obitelji poginulih, veterani, mještani te predstavnici lokalnih vlasti i institucija kako bi odali počast onima koji su hrabro stali u obranu Domovine.

Manifestacija nije završila s tužnim tonovima. Nakon komemorativnog dijela, Višići su se pretvorili u mjesto veselja i slavlja. Okupljeni su se prisjetili dana ponosa i slave, proslavili život, slobodu i pobjedu u Lipanjskim zorama. Zabava koja je uslijedila bila je prilika da se istakne bogatstvo hrvatske kulture i tradicije.
Na pozornici su nastupila Hrvatska kulturno umjetnička društva koja su prezentirala tradiciju i kulturu za koju su se borili branitelji.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...