Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Više od stotinu biciklista na Ćiro biciklijadi od Hutova do Neuma

Više od stotinu biciklista na Ćiro biciklijadi od Hutova do Neuma

by | 3. lipnja 2024. 16:24 | Aktualno, Vijesti

Nedjelja je u Neumu protekla u znaku Ćiro biciklijade,  koja se vozila na dionici od Hutova do Neuma. Udruga “HerzegovinaBike” u suradnji s općinom Neum i udrugom “KRON” Neum organizirala je četvrtu Ćiro biciklijadu u 2024. godini koja se vozila na dionici kroz Neumsko zaleđe, promovirajući tako ruralni turizam i lokalna domaćinstva.

Unatoč lošoj vremenskoj prognozi, hrabrost organizatora da ostanu uz najavljeni datum i ne prolongiraju događaj u potpunosti se isplatio. Sunčano vrijeme okupilo je 120 biciklista iz zamalja regije. A bilo je i gostiju iz eurpskih zemalja. Ćirinu dionicu kroz Neum vozili su i bračni par iz Češke, biciklisti iz Austrije koji su s domaćim ljubiteljima biciklizma uživali u dobroj organizaciji, lijepom druženju i promovirali cikloturizma.

Staza kroz Neumsko zaleđe je atraktivna i životopisna s prelijepim krajolicima i asfaltiranom podlogom, pa je samim time i pristupačna svim biciklistima. “Posebno sam sretan zbog jako velikog broja djece koji su sudjelovali na Ćiro biciklijadi. Mališani su jednostavno uživali vozeći sa svojim roditeljima i starijim prijateljima, te su se već počeli raspitivati za sljedeću biciklijadu. Ovo nam daje nadu kako će Ćiro i dalje živjeti, imati svoje sudionike među naraštajima koji nas nasljeđuju, pa možda čak i organizatore ovih događaja”, kazao je Toni Zorić predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Sljedeća Ćiro biciklijada koja je na dionici od Trebinja do Bileće, a zakazani datum događaja je 11.08.2024. godine.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...