Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Više od 60 izlagača na Sajmu braniteljskog poduzetništva u HNŽ-u

Više od 60 izlagača na Sajmu braniteljskog poduzetništva u HNŽ-u

by | 12. lipnja 2024. 15:28 | Aktualno, Vijesti

Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ-a i Referalni centar branitelj ”Zadrugar” organizirali su u Mostaru sedmi Sajam braniteljskog poduzetništva u HNŽ-u.

Uz želju da izlagači uspješno promoviraju svoje proizvode i sklope partnerstva koja će poboljšati njihovo poduzetništvo, predsjednica Vlade HNŽ-a Marija Buhač proglasila je Sajam otvorenim. Naglasila je kako će županijska Vlada uvijek podržavati ovu razinu organiziranja branitelja.
– Mi smo još u svojim programskim smjernicama kao jednu od ključnih odrednica definirali trajnu skrb o svim sudionicima Domovinskog rata. U tom kontekstu zadovoljna sam načinom na koji Ministarstvo branitelja provodi sve programe u smislu zdravstvene skrbi, socijalne zaštite, samozapošljavanja i drugih programa, a posebno sam ponosna na činjenicu da smo kao Vlada donijeli Uredbu kojom smo oživjeli Zakon o dopunskim pravima branitelja i dali prednost u zapošljavanju svim sudionicima Domovinskog rata, a posebno obiteljima poginulih branitelja – rekla je Buhač.

Ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Đuro Prkačin rekao je da Ministarstvo, uz potporu Vlade HNŽ-a, u kontinuitetu poduzima mjere u poticanju osnivanja, rada i razvoja braniteljskih zadruga, kao i na poticanju samozapošljavanja branitelja i članova njihovih obitelji kako bi djelomično ili u cijelosti ostvarili egzistenciju za svoju obitelj.
– Ovakav vid promocije iznimna je prigoda za njihovo poslovno predstavljanje, umrežavanje te naravno popularizaciju braniteljskih proizvoda – dodao je ministar, naglasivši da će ostati opredijeljeni za sustavnu potporu ovakvim oblicima braniteljskog poduzetničkog organiziranja.

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Nedžad Lokmić iskazao je čast i zadovoljstvo što je i ove godine dio Sajma braniteljskog poduzetništva.  – Prošle godine sam bio ovdje i uvjerio se u vašu sposobnost. Sa željom da budete prepoznati, čestitam i želim vam sve najbolje – poručio je federalni ministar.

Direktor Referalnog centra branitelj ”Zadrugar” Marijan Brajković naglasio je kako se danas predstavljaju proizvodi koji potječu iz braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta te proizvoda branitelja poljoprivrednika.
Kako je istaknuo, na sajmu se predstavlja više od 60 izlagača iz Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te Republike Hrvatske.
Inače, Sajam obuhvaća raznolik spektar aktivnosti, uključujući izložbe proizvoda i usluga, konzumiranje ili kupovinu domaćih ekoloških prehrambenih proizvoda od voća, šumskih plodova, likera za ljekovite i aperitivne namjene, voćnih rakija, sokova, vina, meda, kompota, proizvoda sušenog voća, mednih prerađevina i prirodne kozmetike na bazi pčelinjih proizvoda, prerađevina od povrća, proizvoda od ljekovitih bilja (čajevi, kreme tinkture, jastuci od ljekovitog bilja), raznolike proizvode kućne radinosti, unikatnih drvenih i metalnih predmeta, kao i druge proizvode.

 

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...