Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Više intervencija u gašenju požara u HNŽ-u i ZHŽ-u

Više intervencija u gašenju požara u HNŽ-u i ZHŽ-u

by | 16. kolovoza 2023. 17:00 | Aktualno, Vijesti

U protekla 24 sata u Hercegovačko-neretvanskoj i Zapadnohercegovačkoj župniji zabilježeno je sedam požara te više tehničkih intervencija vatrogasaca.

Vatrogasna jedinica Grada Mostara imala je intervenciju na gašenju požara na Bijelom brijegu, gdje je gorio stan, te jednu intervenciju u Bakinoj ulici, gdje je gorio otpad, navodi se u redovitom izvješću Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

U općini Jablanica vatrogasci su imali intervencije na gašenju požara na Gostovšću, gdje je gorio otpad u kontejneru, te jednu intervenciju na Haljdovišću, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

Vatrogasna jedinica Grada Čapljine imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Nerezima, gdje je gorio otpad i nisko rastinje.

Kada su u pitanju tehničke intervencije vatrogasci su izvlačili psića iz šahta u Rodoču te zmiju iz auta u Ljubovini.

Što se tiče Zapadnohercegovačke županije, vatrogasci su intervenirali u naselju Grab kod Ljubuškog gdje je opožareno cca 50.000 metara četvornih površina.

U općini Posušje zabilježena je intervencija na gašenje požara kontejnera s papirom, gdje se vatra djelomično proširila i na parkirano motorno vozilo, navodi se u izvješću Federalne uprave CZ.

Tekst/foto: FENA

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...