Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Virus afričke svinjske kuge potvrđen na 560 imanja u BiH, eutanazirane 28.784 svinje

Virus afričke svinjske kuge potvrđen na 560 imanja u BiH, eutanazirane 28.784 svinje

by | 9. kolovoza 2023. 11:50 | Aktualno, Vijesti

U Bosni i Hercegovini je virus afričke svinjske kuge potvrđen na 560 imanja, dok su eutanazirane 28.784 svinje.

U Republici Srpskoj virus je potvrđen na 463 imanja, a eutanazirano je 26.788 svinja. U Federaciji BiH virus je potvrđen na 30 imanja, a eutanazirano je 196 svinja dok je u Brčko Distriktu zaraženo 67 imanja, a eutanazirano 1800 svinja, kazali su iz Ureda za veterinarstvo u okviru Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, vezano za epidemiološku situaciju po pitanju afričke svinjske kuge u BiH zaključno sa 7. kolovozom.

Ističu da Ured za veterinarstvo BiH kontinuirano radi na iznalaženju donatorskih sredstava koji mogu pomoći u borbi protiv afričke svinjske kuge.

– Preko Austrijske agencije za zdravlje i sigurnost hrane (AGES) osigurana je pomoć od više paleta laboratorijske opreme, a u tijeku su pregovori i s Veleposlanstvom Kine u BiH oko nabavke dodatne opreme. Ured je prethodno uputio zahtjev za pomoć i Svjetskoj organizaciji za zdravlje životinja (WOAH), Organizaciji za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) i Europskoj komisiji – navode iz Ureda za veterinarstvo.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...