Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vinarija „Vino Matić“ iz Trebižata predstavila se na 4. Festivalu vina „Blaž Enology 2019.“

Vinarija „Vino Matić“ iz Trebižata predstavila se na 4. Festivalu vina „Blaž Enology 2019.“

by | 7. rujna 2019. 10:26 | Vijesti

Na četvrtom po redu festivalu vina „Blaž Enology 2019.“ Na Tromeđi kod Čitluka, predstavila se i čapljinska vinarija „Vino Matić“ iz Trebižata.

Toni Matić, tehnolog Vinarije, u izjavi za Radiopostaju Čapljina, kao posebice vrijedan podatak istakao je novinu u ponudi – rose vino. Uglavnom, svoju tradicionalnu paletu koja se sastojala od žilavke, blatine i trnjka „Vino Matić“ upotpunilo je rose vinom.
Uz zadovoljstvo izloženim proizvodima tehnolog Toni Matić, je naglasio da je pred ovom vinarijom, dobra berba vinskih sorti grožđa.
„Prinos će biti nešto manji nego prošle godine, ali će zato grožđe biti još kvalitetnije“, konstatirao je tehnolog Toni Matić, te dodao da će berba u vinogradima na Bodenicima iznad Trebižata, početi iza 15. rujna.
Treba svakako reći da je na festivalu Blaž, vina predstavilo više od dvadeset hercegovačkih vinarija, od Ljubuškog do Trebinja i sjevera Mostara, a „Vino Matić“ je bilo jedini predstavnik Čapljine. Pokrovitelj festivala vina bila je Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.
„I ove godine smo rado prihvatili biti pokroviteljem ovog festivala, na kojemu se na poseban način želi ispričati priča o žilavki i blatini kojima promoviramo našu izvornost, ali i potvrđujemo naša postignuća u proizvodnji vina“, kazao je uz ostalo Nevenko Herceg, premijer Vlade H-N županije nakon razgledanja vinskih izložaka na Festivalu vina „Blaž Enology 2019.“
D. Musa

{gallery}2019/190907blaz{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!