Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vikend u Čapljini protekao u znaku karnevala

Vikend u Čapljini protekao u znaku karnevala

by | 12. kolovoza 2023. 23:20 | Aktualno, Vijesti

Vikend u Čapljini bio je u znaku karnevala. Mnoštvo karnevalskih skupina prodefiliralo je ulicama grada, te se predstavilo brojnoj publici na Trgu kralja Tomislava u Čapljini.

No prije toga,  u motelu Park, u Karaotoku održan je prijem karnevalskih skupina. Djelatnica Turističke organizacije “ČapljinKa” Elena Sesar, predsjednik Turističke organizacije “ČapljinKa” Ivan Raguž te predstavnici grada Čapljine uz prisustvo kraljica karnevala Anđele Ivanković koja je nosila plašt prekriven motivima prepoznatljiv za našu Čapljinu koji su zajednički dizajnirale Snježana Grgić i Ivana Bošković i uz prisustvo potpredsednika FECC-a Branka Brumena pozdravili su sve sudionike i razmijenili prigodne poklone.

Nakon druženja u Parku prirode Hutovo blato, skupine su se sastale u Čapljini na Sportskom centru odakle je krenula zabavna povorka na čije čelu su bili predstavnici FECC-a  Federacije Europskih karnevalskih gradova, kraljica karnevala, princeza i princ karnevala. U povorci su sudjelovali i  Čapljinske mažoretkinje: Vražice, Anđeli, Slatkiši, Emotikoni, mažoretkinje Busovača, HKUD “Višići” Višići, “Veseli old timeri” Rijeka Hrvatska, Udruga “Kalinka” Čakovec Hrvatska, HKUD “Seljačka sloga” Trebižat, Turističko etnografsko društvo “Sodinci” Ptuj Slovenija, HKUD “Zora” Struge-Gorica,“Makarska rivijera” Hrvatska, Karnevalska udruga “Žaba” Ivanić Grad, “Čivijaški karneval” Šabac Srbija, “Manjgure i manjci” Župa Dubrovačka Hrvatska, “Mantock Brazil Carnival Samba Show” Novi Sad Srbija, “Sarajevo drum ochestra” Sarajevo, Karnevalska udruga “Cirimigini” Solin Hrvatska. Karnevalska skupina iz Slovenije “Šoštanj” nažalost nije mogla doći zbog vremenskih nepogoda koje su pogodile to mjesto nedavno.

Nakon predstavljana karnevalista na pozornici, uslijedila je ceremonija proglašenja kraljice karnevala i njezinih pratilja. Druga pratilja kraljice karnevala je Marina Ivanović iz Župe Dubrovačke. Lentu i cvijeće joj je uručio predsjednik Turističke organizacije “ČapljinKa”. Prva pratilja kraljice karnevala je Gracija Remenar iz Ivanić Grada. Lentu i cvijeće joj je uručio Branko Brumen iz Slovenije, generalni tajnik FECC-a.

Kraljici karnevala Anđeli Ivanković iz Trebižata lentu, cvijeće i krunu je uručio gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Nakon krunidbe i spektakularnog vatrometa Čapljinci i svi ostali gosti uživali su u koncertu Mladena Grdovića i grupe “Romantic” do kasno u noć.

Program su vodili Minnie i Mickey Mouse – Mia Lovrić i Ante Bender.

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...