Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: Centar za mlade Čapljina započinje s novim projektima, aktivnostima i radionicama

AUDIO: Centar za mlade Čapljina započinje s novim projektima, aktivnostima i radionicama

by | 7. rujna 2023. 15:12 | Aktualno, Vijesti

Vijeće mladih Federacije BiH dodijelilo  je grant sredstva u iznosu od 5. 000,00 KM  udruzi Centar za mlade Čapljina, za realizaciju projektaDigitalna generacija, promicanje zdravlja, sigurnost i kreativnost”.

Javni poziv za financijsku podršku mladima jedan je od glavnih mehanizama Vijeća mladih FBiH za podršku organizacijskoj izgradnji kapaciteta, a namijenjen je da osigura sredstava za realizaciju aktivnosti u sustavno važnim pitanjima za mlade, aktivističkim i volonterskim projektima, zagovaranju i participaciji.

Vijeće mladih Federacije BiH uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT za ovaj Javni poziv izdvojilo je 40.000,00 KM s maksimalnim iznosom po projektu do 5.000,00 KM. Projekti koji će biti podržani kroz Javni poziv mogu trajati najmanje 3, a najviše 7 mjeseci.

Centar za mlade mjesto je za edukacije, druženje, neformalno obrazovanje i profesionalnu orijentaciju mladih iz grada Čapljina.

Centar za mlade produkt je truda i rada  mladih koji su prostoriju centra renovirali, adaptirali, opremili i doveli u život kroz projekt “Korak”. Da je ovo jako značajan “Korak” govori i činjenica da je inicijativa koju su pokrenuli nakon realiziranog Dijaloga u zajednici naišla na ogromnu podršku zajednice, a posebno Gradske Uprave.

O kakvom je projektu točno riječ kazat će Zoran Injić iz Centra za mlade Čapljina.

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...