Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vijeće ministara BiH – Donesena Odluka o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola

Vijeće ministara BiH – Donesena Odluka o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola

by | 31. kolovoza 2023. 15:45 | Aktualno, Vijesti

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, u drugom krugu glasovanja je donijelo Odluku o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

Ukupna godišnja kvota radnih dozvola za produženje i novo zapošljavanje stranaca u Bosni i Hercegovini u 2023. godini iznosi 3.995, od čega se na Federaciju Bosne i Hercegovine odnosi 2.435 radnih dozvola, Republiku Srpsku njih 1.400 i Brčko distrikt BiH 160 radnih dozvola.

U 2023. godini došlo je do povećanja ukupne godišnje kvote radnih dozvola koja je u 2022. godini iznosila 2.540 radnih dozvola.

Neovisno оd godišnje kvote radnih dozvola zа zapošljavanje stranaca u BiH utvrđene ovom odlukom radne dozvole se mogu izdati i u slučajevima propisanim člankom 65. Zakona о strancima, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Tekst i foto: Fena, Amer Kajmović

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...