Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Video-igrokaz “Šah-mat” ovoga vikenda u čapljinskom kinu Mogorjelo

Video-igrokaz “Šah-mat” ovoga vikenda u čapljinskom kinu Mogorjelo

by | 3. svibnja 2023. 15:39 | Aktualno, Vijesti

U nedjelju 7. svibnja s početkom u 19.00 h u čapljinskom kinu Mogorjelo bit će premijerno prikazan autorski video-igokaz udruge Petka Perunika pod nazivom Šah-mat. Predstava je konceptualnog karaktera, napisana 2019. snimana krajem 2021. i početkom 2022. godine, običnim mobitelom kao jedinim sredstvom snimanja.

Radi se o šahovskoj igri koju igraju dvojica štićenika Svemirske (umo)bolnice – Josif i Adolf. Nekim čudom njihovi potezi se reflektiraju na živote običnih ljudi, pogotovo na bračni par Slavena i Lade koji gube svoj pošteno zarađen stan samo zato što su pristali na igru. Radnja se također događa i na Svjetskoj tržnici gdje je Justiciju (pravdu) smijenila Hermiona (boginja trgovine). Tu je i lik Proroka, bivšeg odvjetnika Svibora (donositelja vjetra i pravde u slavenskoj mitologiji) koji je izgubio razum i kao takav luta kroz svjetove i dimenzije. Odluka Slavena i Lade potaknuta doktorom i upraviteljem Svemirske bolnice Kronom (vremenom) učinila je Svibora opet odvjetnikom koji će im pomoći vratiti njihov stan, odnosno ponos i opstojnost.

Predstava je namijenjena svim uzrastima a glume je članovi Sekcije za mlade pri udruzi PETKA Perunika. Ulaz je besplatan.

Uloge:
LADA: Jana Knežević
SLAVEN: Mira Čilić
SVIBOR: Matej Obad
ADOLF: Anđelo Šutalo
JOSIF: Luka Kuridža
JUSTICIJA: Laura Dodig
HERMIONA: Marta Obad
MORENA: Lara Čuljak
DR. KRON: Petar Pavlović
BANKARSKA SLUŽBENICA: Ajla Sjekirica
ŽIVA: Slavica Perić
POLICAJKA: Ljupka Jurković

SCENARIST I REDATELJ: Igor Beno

ASISTENT I SAVJETNIK: Josip Pavlović
DIZAJN PLAKATA: Mario Matić

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...