Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Mario Jerkić sportski direktor KK Čapljine: Trener Boris Džidić ostaje, u potrazi smo za centrom!

Mario Jerkić sportski direktor KK Čapljine: Trener Boris Džidić ostaje, u potrazi smo za centrom!

by | 9. kolovoza 2019. 11:35 | Vijesti

   Veliko je spremanje u Košarkaškom klubu Čapljina koji će u narednoj sezoni igrati u najvišem bh. rangu. Posla je dosta, od osiguranja sredstava preko sklapanja dvije ekipe, druga će igrati ligu Herceg-Bosne, pa do brige oko pripremanja dvorane. Naravno za javnost je u prvom planu igrački kadar koji bi Čapljini u narednim godinama trebao osigurati status stabilnog prvoligaša. Dio ekipe je već počeo s radom, a govoreći o toj temi Mario Jerkić, sportski direktor Čapljine, kaže:

   „Mlađi momci, perspektivna druga momčad trenira od početka kolovoza. Trenira se u jutarnjim i večernjim terminima. Radimo osnovnu bazu, pripreme naših domaćih momaka koji će konkurirati i za seniorsku ekipu. U potrazi smo sa adekvatnim pojačanjima, a istovremeno nastojimo vratiti nekolicinu mlađih igrača koji igraju u klubovima iz okolnih mjesta. Do sada smo uspjeli vratiti par momaka koji će biti nadam se, okosnica ekipe koja će igrati ligu Herceg-Bosne. Što se pojačanja tiče uz trojicu sigurnih, u pregovorima smo s jednim igračem koji dolazi s koledža, mislim da bi bio kvalitetno pojačanje. Intenzivna je potraga za centrom, klasičnom peticom, to ide vrlo teško, jer na našim prostorima nije lako je naći kvalitetnog igrača koji bi s našim kapetanom Branislavom Radakom, pokrivao prostor pod obručima. Nadam se da ćemo i to uskoro završiti i tako oformiti kostur momčadi za iduću sezonu“, ističe direktor Jerkić, te dodaje da je klub i dalje u potrazi za mlađim igračima:

   „Radimo na povratku, odnosno dolasku mlađih igrača do 21, 22 godine, s kojima bi potpisali ugovor na dvije, tri sezone, kako bismo imali igrači kadar za naredne godine. Tu ima usmenih dogovora, ali to smo ostavili za kraj pošto je teško za ovu sezonu popuniti financijski plan. Strogo vodimo računa o svakoj marki što možemo ponuditi, kako bi sezonu mogli izvući do samog kraja“.

   Treba istaći da je Čapljina sa Zrinjskim dogovorila ostanak trenera Borisa Džidića, te za sada, jednog od četvorice igrača koji su u drugom dijelu sezone igrali u Čapljini – Pajića. Pored domaćih igrača i sigurnog Omara Pajića, ugovore su potpisali Milan Lužajić koji je u prvom dijelu prošle sezone igrajući za Čapljinu, ostavio odličan dojam, zatim Ivica Širić, bivši igrač mostarskog Studenta, te Branimir Berbakov bivši razigravač novosadske Vojvodine, koji je u prošloj sezoni nastupao za Novi Pazar s kojim je izborio ABA 2 ligu.

   Uglavnom, nakon što su pet sezona igrali u ligi KS Herceg-Bosne, Čapljinci se vraćaju u elitni rang. Valja reći da se radilo postupno, najprije je uslijedila potraga za sredstvima, a kad se u dobroj mjeri u tome uspjelo, uslijedila je potraga za pojačanjima. Program je zacrtan ozbiljno kako i dolikuje klubu bogate košarkaške tradicije. Početak priprema planiran je za zadnji tjedan u kolovozu.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!