Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Boćarsko prvenstvo BiH: Prvi bod Dračeva, kiša odložila derbi Čapljina – Neum

Boćarsko prvenstvo BiH: Prvi bod Dračeva, kiša odložila derbi Čapljina – Neum

by | 21. svibnja 2019. 16:23 | Vijesti

   Veliko iznenađenje u sedmom kolu boćarskog prvenstva BiH priredila je Napredak Willa koja je na svom boćalištu u Sarajevu, uvjerljivo 16:8 savladala Široki. S obzirom da je Široki dobro startao, a ‘Vile’ vrlo slabo, iznenađenje je tim veće. Druga utakmica, prvenstveni derbi proteklog vikenda, Čapljina – Neum, odložen je zbog kiše, a slobodna je bila Bura.

   „Žao mi je zbog igrača Neuma koji su došli u Čapljinu, međutim kiša je bila kao naručena, počela je padati u oko 16 sati kada je trebala početi utakmica, a završila nešto prije 21 sat, kada se trebala okončati utakmica”, ističe Vide Krmek, predsjednik BK Čapljina, te nastavlja:

   „Takav rasplet ne ide nam u prilog, jer sada imamo dvije odložene utakmice, drugu u Širokom Brijegu. Tijekom tjedna najavljuje se nove padaline pa je teško očekivati da ćemo nešto odigrati, kako nemamo veliki igrački fond, to nam je dodatno opterećenje”, konstatira predsjednik Krmek.

   Slobodno kolo boćari Bure iskoristili su za odigravanje zaostale utakmice iz prvog kola protiv Napredak Wille u Sarajevu. Poučeni, izgleda, iskustvom stradanja Širokog, dan prije, Posušaci su maksimalno koncentrirano odigrali susret i uspjeli izvući pobjedu 10:14. Uglavnom, nakon nepotpunog sedmog kola i dvije odigrane zaostale utakmice, situacija se u A skupini usložila, siguran na čelu samo je Neum, dok su svi ostali u igri za drugo mjesto i doigravanje ili pak, za opstanak.

   Poredak, 1. Neum 8(-1), 2. Široki 5(-1), 3. Bura 5, 4. Čapljina 4(-2), 5. Napredak Willa 2 boda.

   U B skupini, prvak mostarski Ante Rozić, koji domaće utakmice igra u Grudama, uvjerljivo je poražen, dok su u drugoj utakmici, Rastok i Dračevo, podijelili bodove. Rezultati, Ante Rozić – Grude 7:17, Prolog kod Ljubuškog, Rastok – Dračevo 12:12.

   „Osvojili smo bod, ali nisam zadovoljan. Nakon dvije „ture” imali smo prednost od 10:6, a onda u završnici u igri trojki, zahvaljujući Ivanu Smolčiću – Rumenom, koji je uspio poništiti bulina, isčupali bod. Kažem, morali smo bolje, ali nema vremena za žalovanje, pred nama su sada tri domaće utakmice, zapet ćemo svojski, teško će netko osvojiti bodove u Dračevu”, samouvjeren je Filip Krvavac – Pikan, predsjednik BK Dračevo.

   Poredak u B skupini, nakon trećeg kola, 1. Grude 6, 2. Ante Rozić 2(-1), 3. Rastok 1(-1), 4. Dračevo 1 bod.

   Uglavnom, kiša se i dalje „miješa” u boćarski program, pa ako padaline potraju neće biti lako ispoštivati planirani prvenstveni program.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!