Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Velikom zabavom na Malim maškarama započeli 60. “Pokladni dani 2024.” Trebižat – Čapljina

Velikom zabavom na Malim maškarama započeli 60. “Pokladni dani 2024.” Trebižat – Čapljina

by | 4. veljače 2024. 22:32 | Aktualno, Vijesti

Malim maškarama na Domu kulture u Trebižatu započeli su 60. “Pokladni dani” Trebižat-Čapljina.

Vesele maškarske skupine izmjenjivale su se na bini, uz oduševljenje ostalih malih maškara u publici. Na pozornici su zaplesali vojnici, barbike, minionsi, anđeli i razni drugi likovi uz zanimljive koreografije. Veselju su pridonijeli i “Lola” klaunovi iz Mostara, Minnie i Tigar. Svim malim maškarama podijeljeni su poklon paketići.

Pri završetku programa upriličeno je spaljivanje jedinice, koja je malim maškarama bila glavni krivac za sve loše u proteklom razdoblju.

Da je na Malim maškarama dobra zabava pročulo se i daleko izvan Trebižata, pa je svake godine sve više djece, kazala nam je Ana Miletić, voditeljica i članica Organizacijskog odbora Pokladnih dana. “Prije je to bilo vezano više za Trebižat, a sada je tu svekoliki maškarski puk, i mali i veliki, što nam je jako drago. Mi to vidimo po broju paketića, nekad smo imali 200, pa 300 paketića za podijeliti, a sad smo na 500. To je velika stvar za jedno malo mjesto kao što je Trebižat, ali koje ima najdužu tradiciju maškaranja u BiH, a i šire…” , istaknula je Ana.

Pokladni dani nastavljaju se u nedjelju, 11. veljače Velikim maškarama. Više poslušajte u tonskom prilogu.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...