Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Veliki uspjeh bh. boćanja: Josip Glavinić na svjetskom prvenstvu osvojio brončanu medalju

Veliki uspjeh bh. boćanja: Josip Glavinić na svjetskom prvenstvu osvojio brončanu medalju

by | 20. listopada 2021. 11:13 | Vijesti

   Veliki uspjeh postigla je bosanskohercegovačka reprezentativna vrsta na svjetskom prvenstvu za boćarice i boćare u talijanskim Alassiju osvajanjem brončane medalje. Medalju je osvojio Josip Glavinić iz Neuma, u disciplini pojedinac-klasično. Naš boćar je u velikom stilu stigao do polufinala gdje ga je zaustavio Petar Ćubela, predstavnik Hrvatske, pa se Glavinić morao na koncu zadovoljiti broncom koja slobodno se može reći ovoga puta ima zlatni sjaj. Naime, u muškoj konkurenciji igrane su samo dvije discipline pojedinac-klasično i par. Osvojiti medalju u situaciji kada je krema svjetskog boćanja usmjerena na samo dvije discipline pravi je podvig.

   Zapažen rezultat postigao je i bosanskohercegovački par u sastavu Josip Glavinić/Andrija Ćorluka, plasmanom u četvrtfinale. Na putu do finala zaustavila ih je slovenska kombinacija Sever/Pembru pobijedivši 6:13. Zanimljivo, naš par je ima prednost 6:4, međutim onda se igra raspala, a time i željeno polufinale.

   „Nisam zadovoljan, nego prezadovoljan”, ističe Mate Grubišić, izbornik bosanskohercegovačke vrte, te razlaže:

   „U nikad jačoj konkurenciji za medalje, nedostajali su samo Australija i Kina, osvojiti medalju veliki je uspjeh. Nakon što smo na Petoboju nacija osvojili treće mjesto, ova medalja je potvrda da se naše boćanje polako vraća na svjetsku scenu. Osobno me raduje da imao nekolicinu boćara koji se mogu i na najvećim natjecanjima uključiti u borbu za medalje.”

   Uglavnom, u taboru bh. vrste su zadovolji uspjehom koji je pokazao da još uvijek imamo vrhunskih igrača. Međutim, problem Bosne i Hercegovine je što nema boćarica. Na svjetskom prvenstvu u Alassiju uz žensko muški par boćarice su se natjecale u štafetnom, preciznom i brzinskom izbijanju. Praktično su dvije trećine prvenstva bile u znaku boćarica, što će nema sumnje biti trend i u narednom godinama.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...