Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Federalno prvenstvo odbojkašica: Centar ORT jednom nogom u Premijer ligi, a Ena Mujezin „skuhala” Čapljinke

Federalno prvenstvo odbojkašica: Centar ORT jednom nogom u Premijer ligi, a Ena Mujezin „skuhala” Čapljinke

by | 21. prosinca 2020. 16:38 | Vijesti

   Velika su bila očekivanja odbojkašica Čapljine na utakmici protiv SA Volleya, međutim na kraju je uslijedio novi ukupno deveti poraz. Nadanja Čapljinki zasnivala su se na tijesno izgubljena tri seta u prvoj utakmici u Sarajevu, međutim od početka je za njih krenulo naopako. Prvi set izgubile su glatko 13:25, uslijedilo je sigurnih 25:23. Domaće su slabo odigrale preostala dva seta, pa je ekipa Igora Benića lakše od očekivanja došla do novih bodova. Čapljina je za nju važnu utakmicu odigrala praktično bez obrambenog bloka, griješilo se i na servisu, dok je igra u polju bila solidna. Kompaktni gostujući sastav znalački je koristio greške domaćeg ekipe i stigao do ukupno četvrte pobjede. Za Čapljinke je posebice fatalna bila Ena Mujezin čije si im dijagonale cijelu utakmicu ostale nerješiva enigma. Posebice je bio loš ulaz u utakmicu u kojoj su gošće naprosto „skuhale” domaći sastav pri čemu je prednjačila već spomenuta Mujezin koja je sama osvojila 11 poena?! Klara Bošković, mlada trenerica-igračica Čapljine, propuste iz prvog seta dobro je uočila pa su domaće dobile drugi set, međutim dalje nije išlo.. U svakom slučaju ukoliko žele ostati u ligi Čapljinke moraju dosta toga promijeniti u nastavku sezone.

   Zaostalom utakmicom Troglav – Alipašino Polje 3:0, zaključen je prvi dio prvenstva odbojkašica u južnoj skupini federalne Superlige. Valja reći da su odbojkašice Troglava u zadnje dvije prvenstvene utakmice napravile veliki posao, prvo su pobijedile doskorašnjeg glavnog favorita za prvo mjesto Novi Grad s 3:1, a onda su slavile i u zaostaloj utakmici protiv Alipašina Polja 3:0. Pobjeda Troglava protiv Novog Grada jedno je od većih iznenađenje ne samo desetog kola, nego i jesenske polusezone. Livanjke su utakmicu dobile prilično uvjerljivo, povele su s 1:0, poslije 25:19 u prvom setu, sve što su gošće napravile bilo je dobiveni drugi set 22:25 i poravnanje na 1:1, u setovima. U trećem setu domaće su opet bile uvjerljive 25:16. Gošće su se pribrale u četvrtom setu, ali bilo je kasno Troglav taj set dobiva na razliku, 27:25 i osvaja tri velika boda.

   Nakon novog, ukupno trećeg poraza može se reći da su se Sarajke „ohladile” kad je riječ o borbi za prvo mjesto, Centar ORT im je umakao na čak devet bodova razlike. Međutim, da i neprikosnoveni Centar ima slabosti pokazala je utakmica protiv širokobriješkog Smeča, u kojoj su gošće „iščupale” treći set 21:25. neizvjesno je bilo i u četvrtom 25:23, dok su domaće bile sigurne u prva dva seta 25:12 i 25:19. Set Širokobrježanki dobiva na težini ako se ima na umu da je to tek drugi izgubljeni set liderki u jesenskom dijelu natjecanja.

   Rezultati desetog kola Federalne Superlige odbojkašica, južna skupina, Čapljina: Čapljina – SA Volley 1:3, Livno: Troglav – Novi Grad 3:1, Sarajevo: Centar ORT – Smeč 3:1, Vogošća: Vogošća -Ilidža 3:1, Sarajevo: Alipašino Polje – Ilijaš 0:3.

   Poredak, 1. Centar ORT 30, 2. Vogošća 22, 3. Novi Grad 4. 21, Smeč 20, 5. Ilijaš 17, 6. Troglav 16, 7. SA Volley 11, 8. Alipašino Polje 5, 9. Ilidža 5, 10. Čapljina 3 boda.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...