Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nova godina ‘stare’ cijene drva

Nova godina ‘stare’ cijene drva

by | 2. siječnja 2019. 13:27 | Vijesti

   Veletržnica u Tasovčićima kreće s radom u četvrtak, 3-eg siječnja. Međutim, zakonska dva neradna dana 1-og i 2-og siječnja, zatvorene su bile samo ulazne kapije, dok se ispred veletržnice bilo živo zahvaljujući prodavačima drva, slame, ugljena, stajskog gnojiva, kamena za oblaganje, pa čak i mliječnih proizvoda.

   Što se tiče cijena u Novoj godini, ostale su na razini prošlogodišnjih, pa se tako drva bez razlike o vrsti, cijene uobičajenih 80 do 85 KM prostorni metar oblovine, dok su cijepana od 90 do 95 KM za prostorni metar. Naravno, cjenkanju vješti kupci mogu od navedene izboriti i povoljnije cijene. Drva se nude i u vrećama, a cijena je uglavnom 5 – 6 KM, dok je cijena vreće ugljena bila 7 KM. Bala slame cijeni se 5 KM, a istu cijenu 5 KM, ima i stajski gnoj.

   Prodavači unatoč prvim ovogodišnjim pahuljama snijega, uglavnom šetkaju oko vozila s robom čekajući kupce. Ne izjašnjavaju se o trgovini tijekom blagdanskih dana, odgovaraju samo šturo da je njihovo – čekati kupce.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...