Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: Večeri folklora započelo obilježavanje 50. obljetnice osnutka Župe Presvetoga Srca Isusova u Čeljevu

AUDIO: Večeri folklora započelo obilježavanje 50. obljetnice osnutka Župe Presvetoga Srca Isusova u Čeljevu

by | 26. svibnja 2024. 0:23 | Aktualno, Vijesti

U Čeljevu je održana tradicionalna Večer folklora. Pred brojnom publikom nastupilo je osam kulturno – umjetničkih društava, među kojima i domaćini i organizatori HKUD “Luke” Čapljina sa sjedištem u Višićima. Kako je za Radio Čapljinu istaknuo predsjednik društva Đuro Mustapić, HKUD “Luke”, župljani župe Čeljevo i župa Presvetog Srca Isusova Čeljevo organizirali su, kao i protekli niz godina, Večer folklora kojom je započelo i obilježavanje 50. obljetnice osnutka župe Čeljevo.

Na samom početku večeri sve nazočne pozdravio je župnik don Ivo Šutalo, te je uslijedio nastup kulturno – umjetničkih društava: HKUD “Luke” Višići, KUD “Tomislav” Sibinj – Republika Hrvatska, HKUD “Bijelo Polje” Mostar, KUD “Župa Bagalovići” Krvavac – Republika Hrvatska, HKUD “Sveti Ante” Višići, KUD “Branimir Benkovac” – Republika Hrvatska, KUD “Rudine” Župa Vidošići – Livno i HKUD “Hutovo” – Hutovo.

Nakon programa bogatog tradicionalnim pjesmama i plesovima podijeljeni su pokloni i zahvalnice gostima koji su nastupili, a zatim je uz grupu Vox, te bogatu trpezu nastavljeno druženje svih okupljenih do kasno u noć.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...