Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vatrogasci tijekom vikenda u Čapljini ispumpavali vodu u više naselja i ulica

Vatrogasci tijekom vikenda u Čapljini ispumpavali vodu u više naselja i ulica

by | 26. veljače 2024. 10:42 | Aktualno, Vijesti

Obilna kiša koja je padala tijekom vikenda prouzročila je probleme na području Čapljine i okolice. Odvodi nisu mogli prihvatiti veliku količinu vode koja je u kratkom vremenu pala na ulicama Čapljine, pa su u nedjelju neke ulice bile poplavljene sve dok se intenzitet oborina nije smanjio, a i čapljinski vatrogasci su pomagali ismpumpavanjem vode na javnim površinama ali i u privatnim objektima. U subotu i nedjelju na području Čapljine palo je 140 litara kiše po metru četvornom.

Kako smo doznali  od dežurnog u Centru civilne zaštite Čapljina, vatrogasci su u subotu popodne ispumpavali vodu iz podruma obiteljske kuće u Višićima, a u nedjelju su imali više intervencija, među kojima ispumpavanje vode kod crkve svetog Franje Asiškog u Čapljni, privatnog podruma u Čapljini, iz ulice koja vodi prema župnoj crkvi u Čeljevu, iz ulice koja vodi prema crkvi u Gabela Polju, te iz jednog objekta u Gabela Polju.

Kako smo doznali od Damira Šantića, meteorologa FHMZ-a BiH, u narednim danima ne očekuju se obilnije padaline na našem području. Iako će biti oblaka i kiše, padaline će biti u manjim količinama, što ne bi trebalo utjecati na vodostaje. Kako smo mogli vidjeti na mjernim hidrološkim postajama Agencije za vodno područje Jadranskog sliva Mostar, opasnosti od poplava nema. U ponedjeljak oko podneva, vodostaj Neretve u Čapljini je iznosio -45, a izvanredne mjere od poplava stupaju na snagu na 250 cm, što značida bi se vodostaj trebao podići za 3 metra kako bi mogli pričati o nekim izvanrednim okolnostima.

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...