Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

VTK BiH i Grad Stolac potpisali su Memorandum o razumijevanju u cilju promocije Vinske ceste Hercegovine

VTK BiH i Grad Stolac potpisali su Memorandum o razumijevanju u cilju promocije Vinske ceste Hercegovine

by | 19. prosinca 2023. 10:45 | Vijesti

Grad Stolac i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine su u ponedjeljak, 18.12.2023. godine u Stocu potpisali Memorandum o razumijevanju u cilju promocije Vinske ceste Hercegovine, uspostavljajući temelj za zajednički rad na razvoju i promociji ove turističke rute na domaćem i međunarodnom tržištu. Sporazum su potpisali gradonačelnik Stoca gospodin Stjepan Bošković i dr. sc. Vjekoslav Vuković, predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine. Potpisivanju su nazočili i zamjenik Generalnog tajnika komore Mirko Bošković i Darko Pehar, te gospođa Ljiljana Lovrić zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.
Hercegovina je jedinstvena destinacija koja svojom mediteranskom klimom, prirodnim ljepotama, autentičnom kulturnom baštinom i običajima, privlači posjetitelje iz svih dijelova svijeta. Projekt Vinska cesta Hercegovine je kreiran s ciljem dodatne promocije i uvezivanja ponude, povećanja broja turista te u konačnici gospodarskog napretka.

Gradonačelnik Stoca, g. Stjepan Bošković istaknuo je da će Vinska cesta Hercegovine, kao kulturna ruta koja obuhvaća višestoljetnu tradiciju proizvodnje vina u regiji Hercegovine, doprinijeti ne samo promociji grada Stoca, već i prepoznatljivosti naših proizvoda u zemlji i inozemstvu. Povezivanje ponude autohtonih proizvoda, kreiranje
društvenih događaja, stvaranje jedinstvene turističke ponude isticanjem tradicije zasigurno će doprinijeti napretku naše zajednice i vidljivosti svih proizvođača i pružatelja usluga te im dati dodatan vjetar u leđa za još bolji rad i razvijanje ponude.

„Velik dio posla nas čeka i drago nam je da je i grad Stolac dio ove priče. Vinska cesta Hercegovine pruža priliku da se udružimo i zajedničkim naporima pokažemo svijetu bogatstvo naših vina, gastronomije i jedinstvenog načina života. Uz navedeno Zakon o organizaciji tržišta vina u BiH će dodatno doprinijeti da budemo definitivno rame uz rame s najvećim svjetskim proizvođačima vina gdje nam je definitivno mjesto. Kvalitetu definitivno posjedujemo što dokazuje velik broj zlatnih, brončanih i platinastih nagrada koja su naša vina dobila na prestižnim natjecanjima. Također, ovim putem se želim zahvaliti USAID Turizam projektu koji je pružio i pruža veliku podršku za razvoj vinskog turizma u Hercegovini i razvoju VCH što će u konačnici dovesti do većeg broja turista.“ – istaknuo je dr. sc. Vjekoslav Vuković, predsjednik VTK BiH.

Vinskom cestom Hercegovine rukovodi VTK BiH u suradnji s gradovima/općinama Ljubuški, Čitluk, Mostar, Čapljina, Stolac i Trebinje i uz podršku USAID Projekta za razvoj održivog turizma Bosne i Hercegovine.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...