Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Podrška poljoprivrednicima za proljetnu sjetvu do 1.000 KM

Podrška poljoprivrednicima za proljetnu sjetvu do 1.000 KM

by | 8. travnja 2020. 12:40 | Vijesti

   Uvažajući trenutnu situaciju i potrebe povećanja obujma proizvodnje i sigurnosti prehrane stanovništva u Federaciji BiH, federalna Vlada je donijela mjere koje podrazumijevaju veću podršku proljetnoj sjetvi. Dodjela sredstava se odnosi na troškove nabavke sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća – rajčica, paprika, krastavac, patlidžan, mrkva, cvekla, grah, luk, zelena salata, krumpir i drugo, kao i drugih poljoprivrednih kultura.

   Visina podrške za programe pokretanja proizvodnje, poticanja proljetne sjetve iznosi najviše do 1.000 konvertibilnih maraka po krajnjem korisniku. Pravo na podršku imaju klijenti koji su upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata. Kao dokaz za proljetnu sjetvu bit će potrebno priložiti fiskalni račun za gore navedene materijale.

   Iz Službe poljoprivrede i zaštite okoliša grada Čapljine, apeliraju na poljoprivredne proizvođače da čuvaju fiskalne račune. U obavijesti se dalje ističe da će o daljim aktivnostima korisnici biti pravovremeno obavješteni putem sredstava javnog priopćavanja. Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti u Službi poljoprivrede i zaštite okoliša grada Čapljine. Isključivo na telefon broj 036/805-052, lokal 216.

   Dakle, nužno je čuvati račune o nabavki repromaterijala za sjetvu, odnosno sadnju, a zbog pandemije korona virusom Službu poljoprivrede grada Čapljine, kontaktirati isključivo telefonom.

Propustili ste? Poslušajte!