Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nastavljeno boćarsko prvenstvo BiH: Gruđani orobili „gusare“, a Dračevo izgubilo dobiveno

Nastavljeno boćarsko prvenstvo BiH: Gruđani orobili „gusare“, a Dračevo izgubilo dobiveno

by | 8. travnja 2022. 14:45 | Vijesti

   Utakmicama šestog kola Prve boćarske lige BiH, A skupina, nastavljeno je boćarsko prvenstvo BiH. Prvo kolo nastavka donijelo je dvije posve različite utakmice. Očekivalo se da će se u derbiju Grude – Neum, voditi žestoka borba, umjesto toga prvak se predao čim je odmakao od mora. Gruđani su jednostavno orobili „gusare“. Za razliku od utakmice od koje se očekivalo puno, drugi susret Dračevo – Napredak Willa bio je neočekivano uzbudljiv. Domaći su propustili priliku osvojiti prve bodove.

   Mada se Grude nikada ne smiju podcijeniti, lagana pobjeda protiv prvaka 16:6, nije se očekivala. Sve vrijedno pažnje što su gosti napravili bile su pobjede iskusnih Željka Kužića u ‘brzincu’, 31 pogodak i Marina Sabljića u preciznom izbijanju 15 „punata“. Tijekom utakmice Grude su dominirale i posve zasluženo slavile, tako da prvaku predstoji presabiranje, kako do kraja sezone sačuvati prvu poziciju.

   U Dračevu je bilo vrlo zanimljivo. Uz to što je domaćin na utakmici protiv Napredak Wille, predstavio dvojicu novih igrača Milu Primorca iz Metkovića i Damira Sutona iz Komina, početak utakmice je puno obećavao. Franjo Sušić je u prvoj disciplini pojedinac klasično s 13:7 nadigrao Munevara Zupčića, a zatim je u drugom pojedincu Mario Karamatić, Osmana Ganića 13:10. Slavila je i domaća trojka u sastavu Nikica Karamatić/Ivica Bulum/Ivan Dalmatin protiv gostujuće kombinacije Muhidin Dizdarević/Drago Dodlek/Damir Bajić 10:7. Zadovoljstvo domaćima su donekle pokvarili Mile i Mate Primorac koji su u paru 2:13, izgubili od Žarka Mihaljevića i Alena Furtule. Drago Dodlek u kombinaciji s Damirom Bajićem potom je slavio i u štafetnom izbijanju protiv mladih domaćih snaga Marko Sušić/Damir Suton.

   Ni poraz Nikice Karamatić od Osmana Ganića 6:7 u preciznom izbijanju, nije pokvario raspoloženje u domaćim redovima jer su Franjo Sušić protiv Alena Furtule u brzinskom izbijanju, 16:14, pa Mate Primorac, također protiv Furtule u pojedincu 13:11 ostvarili pobjede i zadržali visoku prednost. Uglavnom nakon dvije ture bilo je ugodnih 10:6 za domaće, a onda je uslijedio potop. Igru parova redom gube Marko Sušić i Veselko Raič 1:13, pa Nikica Karamatić/Ivica Bulum 8:13 i na koncu Vidoje Martić/Mate Primorac 4:6. Uglavnom, na koncu je na ploči stajalo 10:12 za Napredak Willu koja je izgleda iskoristila prerano slavlje u domaćim redovima.

   Rezultati 6. kola A skupine, Prve boćarske lige, Grude: Grude – Neum 16:6, Dračevo: Dračevo – Napredak Willa 10:12, slobodan Sveti Stipan. Trenutačni poredak, 1. Neum 8, 2. Grude 7. 3. Napredak Willa 6, 4. Sveti Stipan 3, 5. Dračevo 0 bodova.

Parovi i satnica sedmog kola, Neum: Neum – Sveti Stipan, 9. travnja u 15 sati, Sarajevo, Napredak Willa – Grude, 10-og travnja u 14 sati.

   Ovoga vikenda nastavlja se i natjecanje u B skupini, a u prvom kolu nastavka sastat će se, Široki Brijeg: Široki – Čapljina, Prolog kod Ljubuškog: Rastok – Bura, obje utakmice igrat će se 10-og travnja s početkom u 15 sati.

D, Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...