Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Lavovi nakon zaslužene pobjede protiv Sarajeva pokazali da ih se ne smije otpisivati

Lavovi nakon zaslužene pobjede protiv Sarajeva pokazali da ih se ne smije otpisivati

by | 1. studenoga 2018. 14:10 | Vijesti

   Utakmica posljednjeg – GOŠK i prvog – Sarajevo, BH Telecom Premijer nogometne lige bila je sportski događaj kakav se rijetko može vidjeti ne samo u jednoj nego ni u dvije, pa i tri sezone. Igrao je GOŠK ove jeseni, doma, dobro i protiv Širokog Brijega sačuvao bod nakon čega je odstupio trener Širokobriježana Boris Pavić, međutim partija protiv Sarajeva je za pamćenje. Nakon fijaska u tri uzastopne kup i prvenstvene utakmice, izgledi GOŠK-a za pobjedu mjerili su se jednoznamenkastim brojkama. Priželjkivala se upravo repriza utakmice protiv Širokobriježana – borbenosti do boda.

   Imajući to na umu razgovori među ljubiteljima sporta u ponedjeljak u Čapljini, započinjali su upitima – kako? Naime, zbog blijede jeseni i samo dvije pobjede do utakmice protiv zahuktalog lidera, GOŠK je slovio kao klub kojem se bliže kraju premijerligaški dani. A onda su „lavovi“ bljesnuli. Nogometaši GOŠK-a ušli su u utakmicu protiv Sarajeva, kao da im je zadnja u životu. Trčali su, uklizavali, bacali se, pri čemu kao ilustracija može poslužiti primjer Elvedina Aletića. Vidjevši da ne može stići ni odbijenu loptu ni protivničkog igrača, bacio se zrakom i tijelom blokirao šut. Takvih primjera bilo je više, a Aletić je tim potezom demantirao „nevjerne Tome“ čija je teorija da nešto slično mogu napraviti samo igrači ponikli u klubu. Očigledno je za to presudan voljni moment, odnosno profesionalni odnos. Nogometaši GOŠK-a su utakmicu protiv po mnogima najbolje momčadi u ligi, „odradili“ krajnje profesionalno.

   Nije tu bilo igrača koji nije dao svoj doprinos pobjedi. Upravo iz tog razloga je teško ponoviti takvu partiju, treba se poklopiti dosta toga pa da svi igrači u manje kvalitetnoj ekipi zaigraju dobro i sruše po igračkoj vrijednosti jačeg od sebe. To je tajna pobjede GOŠK-a koji je uzvratio sumnjivcima koji su eskivirali odlazak na utakmicu što zbog vremenskih (ne)prilika, a što zbog nepovjerenja u domaće snage. Na koncu im je preostalo jedino da se čude, konačnom rezultatu i zasluženoj pobjedi GOŠK-a u utakmici bez grubog faula unatoč teškom terenu. Sve to je bilo jasno i treneru gostiju Husrefu Musemiću koji je uz čestitke GOŠK-u na pobjedi, primijetio kako svemu dođe kraj „pa tako i našoj seriji pobjeda“. Nije Musemić tražio ni izlike u teškom terenu, nego je konstatirao „imali smo loš pristup što nam se na kraju osvetilo“.

   Naravno Mato Neretljak je bio i više nego zadovoljan. „Nije lako igrati po ovakvom vremenu i ovakvom terenu. Nije lako pobijediti momčad za koju smatram da je najkvalitetnija u ligi, ali moji momci su to uspjeli, zalaganjem kakvo se rijetko viđa, ja im na tome čestitam“.

   Nakon što se saznao za vijest da je GOŠK dobio Sarajevo, kojem je već uzeo četiri boda, ljubitelji sporta u Čapljini, bacili su poglede na teletex prateći završnicu utakmice u Sarajevu, Željezničar – Zvijezda. Jedan od njih bio je i Vide Krmek predsjednik BK Čapljina koji se „požalio“ kako je bio neugodno iznenađen spoznajom da je Zvijezda u zadnjoj sekundi na Grbavici, kao i GOŠK prije tri tjedna, uzela tri boda, da se to nije dogodilo „lavovi“ bi već bili izvan opasne zone, odnosno, dva mjesta koja vode u niži rang.

  1. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...