Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Drama dan u Gabeli ili GOŠK u dramatičnoj završnici isčupao bodove!

Drama dan u Gabeli ili GOŠK u dramatičnoj završnici isčupao bodove!

by | 7. ožujka 2022. 15:45 | Vijesti

   Utakmica GOŠK – Rudar 3:2, poluvrijeme 1:0 imala je završnicu engleske Premijer lige, tipa – kad misliš da je gotovo ništa nije gotovo. Upravo to se dogodilo u duelu starih poznanika čije su utakmice poslovično tvrde i borbene. GOŠK je poveo, nakon ubačaja iz kuta, od gostujuće obrane zaboravljeni Tipurić lijepo je pogodio desni gornji kut vratara Merdića. U cjelini u prvoj dionici „rudari“ su djelovali sigurnije, imali su dvije velike prilike sveprisutni Adi Bešić u 11-oj minuti građa vratnicu, dok u 45-oj minuti Bobić brani zicer.

   Nakon solidnog prvog dijela u nastavku je uslijedila ‘laganica’ s obje strane, do 64-te minute kada nemilosrdni Adi Bešić poput tajfuna prolazi lijevom stranom ubacuje u peterac, a nakon gužve u želji da izbije loptu, Glibo trese vlastitu mrežu, 1:1. Ni tada se GOŠK ne budi, vrijedan spomena tek je šut Nižića glavom u 79-oj minuti, kojeg gostujući vratar brani. To razdoblje bilježi ono već poznato valjanje po terenu u čemu se posebice iskazao mladi Dženis Merdić, inače solidni gostujući vratar. Tih negledljivih 15-ak minuta u 84-oj prekida izvrsni Adi Bešić koji je poput Shinkansena – japanskog brzog vlaka, prošao lijevom stranom (dugo će ga sanjati obrana GOŠK-a prije svih Rizvanović), ponovo ubacio u peterac gdje je poslovično agilni Džafić loptu sproveo u mrežu. Bio je to ostvarenje noćne more za stotinjak prisutnih na stadionu u Gabeli.

   Ničim izazvan Mirnes Buza, gostujući trener, uzima ulogu „propovjednika”, najprije za svoje okruženje, a onda i za publiku, počinje objašnjavati tko može, a tko ne može u Premijer ligu. Za GOŠK sreća što ga nitko iz publike nije gađao, ispalo je kao da je to priželjkivao. Na kraju je sve ostalo na razmjeni povika i psovki. Buza je u svom nadahnuću zaboravio da je utakmica u tijeku, kazna stiže u 90-oj minuti, poslije kombinacije u završnici razigranih Haračića i Nižića, Glibo poravnava na 2:2. A onda za publiku nastupa glavni pozitivac utakmice Sanel Silić iz Cazina, sudac utakmice, svira sedam minuta nadoknade, klupa gostiju predvođena Buzom to je dočekala na nož. Inače, tijekom cijele utakmice gostujuća klupa prozivala je glavnog suca za sklonost domaćinu, ma što on svirao, osim u trenucima kada su se njihovi igrači izležavali na travi.

   Sve je to poput Joba podnosio Silić uz negodovanje domaćih navijača da takvo ponašanje treba sankcionirati kartonima, a onda presudio – sedam minuta, posve opravdano. Osam izmjena po pola minute, plus nepotrebno „uživanje u mirisu travepojedinih igrača, tražilo je produžetak i duži od sedam minuta. U petoj minuti nadoknade od Haračića ubačenu loptu ‘rezervista’ Vujica sprovodi u mrežu 3:2. Starija publika se prisjetila Delićevog – Ma ljudi, je li to moguće? Jeste, ali na bh. nogometnim terenima se zbog po nogomet opasne bolesti „kalkuliranje“, mora uvesti pravilo svaka izmjena pola minute, a svako nepotrebno ležanje bar po minutu, bez obzira o kojem je klubu riječ i eto zanimljivog nogometa. Svih pet golova u Gabeli su bili čisti kao suza!

   Nakon što su „rudari“ njegovom krivicom ostali bar bez jednog boda Mirnes Buza nije bio raspoložen za razgovor, dok je Ivan Bubalo konstatirao:

   „Pokazali smo jednu novu kvalitetu, upornost, koja nam se uz silnu želju, na kraju isplatila. O samoj igri, porazgovarat ću sa igračima. Morali smo i mogli smo posao završiti bez stresa.“

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...