Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Pripreme boćarskih klubova za sezonu: Prijelazni rok bez većih potresa

Pripreme boćarskih klubova za sezonu: Prijelazni rok bez većih potresa

by | 12. travnja 2018. 17:03 | Vijesti

   Usporedo s usklađivanjem normativnih akata s pozitivnim zakonskim propisima, u Boćarskom savezu BiH su ‘odradili’ i prijelazni rok. Za razliku od ranijih godina kada je prijelazni rok trajao dva prva mjeseca u godini, ovoga puta za to je određena samo veljača. Kako smo doznali od Ilije Tomića, tajnika Boćarskog saveza BiH, tijekom prijelaznog roka u sedam klubova bilježene su novine, dok u dva – Široki i Ante Rozić, nije bilo ni odlazaka ni dolazaka.

    Najprometnije bilo je u Rastoku iz Prologa, jedinom klubu iz ljubuške općine u predstojećoj sezoni. Ovaj klub je prvi put registrirao trojicu igrača, a to su Zdravko Nižić, Mario Herceg i Ivan Herceg, dok su iz nekadašnjeg prvaka Ljubuškog koji već četvrtu sezonu nije aktivan, stigli Petar Zelić, David Zelić i Nikola Zelić. Iza Rastoka slijede Grude koje su angažirale trojicu igrača BK Grupos, koji se trenutačno ne natječe, a to su – Nedjeljko Žulj, Ante Lukenda i Nikica Mikulić, a po prvi puta je registriran Dinko Pešorda.

    U redove novog prvaka Čapljine, stigla su dvojica novih igrača, mladi Bruno Jurica iz općinskog rivala Dračeva, te Vedran Volarević iz hrvatskog trećeligaša BK Prud. Međutim, Volarević je u BiH poznati igrač jer je više sezona branio boje nekadašnjeg prvaka Radišića, a prije toga igrao je za Metkoviće. Drugi ligaš iz čapljinske općine Dračevo, uspjelo je iz općinskog konkurenta angažirati iskusnog Antu Dedića Šampiona, jedinog bh. boćara koji je s tri kluba – Ljubuški, Radišići i Čapljina, osvajao naslov momčadskog prvaka. Posuška Bura je za novu sezonu registrirala Miru Šušnjara, dok je iz BK Grude stigao Ivan Milas.

   Po jedno novo ime u redovima Neuma, koji je angažirao Slavenka Pljevaljčića iz Foče, dok je sarajevska Napredak Wila dovela Fikreta Bogilovića iz trenutačno neaktivnog BK Bosna. Uglavnom, u predstojećoj sezoni u devet klubova koji će se natjecati bit će sedamnaest novih imena. Zanimljivo, u statusu mirovanja iz raznoraznih razloga bit će čak 14 klubova?!

D. Musa

                                      Mate Grubišić: Isprika boćarskom klubu Grude i drugima zbog propusta u radu

   Uoči početka nove sezone narednog vikenda Mate Grubišić, novi predsjednik Boćarskog saveza BiH, našao je za shodno za ispriku klubovima i pojedincima, zbog propusta u radu u proteklom razdoblju:

    “Mislim da je skori početak boćarskog prvenstva pravi trenutak da se u ime sadašnjeg saziva Upravnog odbora i u svoje osobno ime, ispričam klubovima i pojedincima prema kojima su ranije čelništvo i Upravni odbor učinili propuste. To se u prvom redu odnosi na naš najtrofejniji klub Grude, ali i niz pojedinaca, među kojima su i pojedini reprezentativci”, naglašava Grubišić, te podvlači da njegov stil rada sukladan sloganu “boćanje boćarima”, isključuje propuste i omalovažavanje klubova i pojedinaca. (dmu)  

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...