Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Pripreme boćarskih klubova za sezonu: Prijelazni rok bez većih potresa

Pripreme boćarskih klubova za sezonu: Prijelazni rok bez većih potresa

by | 12. travnja 2018. 17:03 | Vijesti

   Usporedo s usklađivanjem normativnih akata s pozitivnim zakonskim propisima, u Boćarskom savezu BiH su ‘odradili’ i prijelazni rok. Za razliku od ranijih godina kada je prijelazni rok trajao dva prva mjeseca u godini, ovoga puta za to je određena samo veljača. Kako smo doznali od Ilije Tomića, tajnika Boćarskog saveza BiH, tijekom prijelaznog roka u sedam klubova bilježene su novine, dok u dva – Široki i Ante Rozić, nije bilo ni odlazaka ni dolazaka.

    Najprometnije bilo je u Rastoku iz Prologa, jedinom klubu iz ljubuške općine u predstojećoj sezoni. Ovaj klub je prvi put registrirao trojicu igrača, a to su Zdravko Nižić, Mario Herceg i Ivan Herceg, dok su iz nekadašnjeg prvaka Ljubuškog koji već četvrtu sezonu nije aktivan, stigli Petar Zelić, David Zelić i Nikola Zelić. Iza Rastoka slijede Grude koje su angažirale trojicu igrača BK Grupos, koji se trenutačno ne natječe, a to su – Nedjeljko Žulj, Ante Lukenda i Nikica Mikulić, a po prvi puta je registriran Dinko Pešorda.

    U redove novog prvaka Čapljine, stigla su dvojica novih igrača, mladi Bruno Jurica iz općinskog rivala Dračeva, te Vedran Volarević iz hrvatskog trećeligaša BK Prud. Međutim, Volarević je u BiH poznati igrač jer je više sezona branio boje nekadašnjeg prvaka Radišića, a prije toga igrao je za Metkoviće. Drugi ligaš iz čapljinske općine Dračevo, uspjelo je iz općinskog konkurenta angažirati iskusnog Antu Dedića Šampiona, jedinog bh. boćara koji je s tri kluba – Ljubuški, Radišići i Čapljina, osvajao naslov momčadskog prvaka. Posuška Bura je za novu sezonu registrirala Miru Šušnjara, dok je iz BK Grude stigao Ivan Milas.

   Po jedno novo ime u redovima Neuma, koji je angažirao Slavenka Pljevaljčića iz Foče, dok je sarajevska Napredak Wila dovela Fikreta Bogilovića iz trenutačno neaktivnog BK Bosna. Uglavnom, u predstojećoj sezoni u devet klubova koji će se natjecati bit će sedamnaest novih imena. Zanimljivo, u statusu mirovanja iz raznoraznih razloga bit će čak 14 klubova?!

D. Musa

                                      Mate Grubišić: Isprika boćarskom klubu Grude i drugima zbog propusta u radu

   Uoči početka nove sezone narednog vikenda Mate Grubišić, novi predsjednik Boćarskog saveza BiH, našao je za shodno za ispriku klubovima i pojedincima, zbog propusta u radu u proteklom razdoblju:

    “Mislim da je skori početak boćarskog prvenstva pravi trenutak da se u ime sadašnjeg saziva Upravnog odbora i u svoje osobno ime, ispričam klubovima i pojedincima prema kojima su ranije čelništvo i Upravni odbor učinili propuste. To se u prvom redu odnosi na naš najtrofejniji klub Grude, ali i niz pojedinaca, među kojima su i pojedini reprezentativci”, naglašava Grubišić, te podvlači da njegov stil rada sukladan sloganu “boćanje boćarima”, isključuje propuste i omalovažavanje klubova i pojedinaca. (dmu)  

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...