Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Pripreme za pustolovnu utrku u Čapljini: Korona prorijedila turiste, ali promocije nikad dosta

Pripreme za pustolovnu utrku u Čapljini: Korona prorijedila turiste, ali promocije nikad dosta

by | 19. lipnja 2020. 15:01 | Vijesti

   Uspješno teku pripreme za 15. po redu Pustolovnu utrku koju organizira Turistička organizacija „Čapljinka“ iz Čapljine, konstatirano je na sastanku organizacijskog odbora. Interes je neočekivan, za nekoliko dana prijavilo se 14 posada od po dva člana, a rok za prijave još je otvoren. Organizatori su optimistični ne samo u pogledu organizacije, nego i odjeka kojeg će utrka imati. Ipak ovogodišnja utrka biti specifična. Uz natjecateljski i promotivni karakter utrka je imala i obilježje otvaranja početka pune, ljetne, turističke sezone. Međutim, ove godine, turisti su rijetkost, što se kako prilike trenutačno upućuju, neće značajnije promijeniti u dogledno vrijeme.

   „S obzirom da mi kao i svi drugi, ovih dana pratimo odluke i sugestije nadležnih organa oko pandemije korona virusa, dvojili smo oko održavanja manifestacije. Međutim, s obzirom da se održava na otvorenom, pridržavajući se svih mjera, nastavili smo s realizacijom i finalnim pripremama. U toku su dogovori sa suradnicima na ovom projektu od sigurnosti, praćenja, infrastrukture i ostalog. U tu skupinu spadaju Policijska stanica Čapljina, vatrogasno društvo, GSS Čapljina, lokalni iznajmljivači kanua, biciklisti, biciklistički klub, na izgled mali projekt, a potrebno je dosta toga uvezati da bi organizacija bila uspješna“, kaže Elena Sesar, voditeljica programskih sadržaja Turističke organizacije „čapljinka“.

   Elena Sesar posebice naglašava primarni cilj održavanja ove manifestacije:

   „Svake godine se trudimo natjecateljima, gledateljima, gostima i svima koji se posredno ili neposredno angažiraju oko pustolovne utrke, prikazati kulturne i prirodne ljepote Čapljine. Uključujemo što je više moguće prirodne destinacije, naše četiri rijeke, uz obvezan prolazak kroz grad, da pokažemo i njegovu ljepotu. Ovogodišnja utrka počet će na kupalištu Božjak, na rijeci Trebižat, a cilj će biti u Počitelju“.

   Triatlon staza, ovogodišnje utrke, je nešto kraća nego zadnjih godina ukupno 18,1 KM. Prva dionica je vožnja kanuima niz rijeku Trebižat od kupališta Božjak, do kupališta Jaz u dužini od oko 10,2 kilometra, potom slijedi kraća trkačka dionica 1,1 km od kupališta Jaz do rimske vile rustice Mogorjelo, pa biciklistička tura u dužini od oko 6,8 km, od vile rustice do Počitelja. Za utrku je predviđen i nagradni fond u ukupnom iznosu od 1.200 KM, 600 KM pripast će pobjednicima, 400 KM drugoplasiranoj, a 200 KM trećeplasiranoj posadi. Utrka će se održati u subotu, 27. lipnja s početkom u 17 sati.

 {gallery}2020/kanu{/gallery}

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!