Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Njemačka financira samozapošljavanje na području Stoca

Njemačka financira samozapošljavanje na području Stoca

by | 14. ožujka 2024. 13:39 | Aktualno, Vijesti

Njemačka nevladina organizacija Help- Hilfe zur Selbsthilfe realizira projekt “Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu. Projekt se provodi na području Općine Berkovići, Grada Stoca i Grada Visokog,. Projekat financira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe, uz sufinanciranje od strane projektnih gradova i općina.

Potencijalni korisnici projekta su sve nezaposlene i/ili zaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za pokretanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti. Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih financijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga. Prednost će imati ideje iz oblasti turizma i zanata.

Ideja treba sadržavati komponentu zaštite životne sredine te biti ocijenjena kao “zeleni” posao od strane Help-ovih službenika. Odobrena pomoć je isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata. Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.500 EUR. Svaki korisnik bit će obvezan uplatiti 20% od ukupnog iznosa donacije, registrirati svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obaviti 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Razmatrati će se i već registrirane djelatnosti, do pet godina starosti. Svi zainteresirani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i formulare za prijavu na jednoj od prezentacija koje će se na području Stoca održavati od 20. do 22. ožujka.

Srijeda   20.03.2024.  –  Stolac –  10:00 h  – Salon Gradske uprave

Srijeda  20.03.2024.  – Poplat,  Kruševo, Burmazi – Bjelojevići – 13:00 h  – Lovački dom Pušišta

Četvrtak  21.03.2024.  – Hodovo, Trijebanj,  Rotimlja – 10:00 h – Osnova škola Hodovo

Četvrtak 21.03.2024. – Pješivac, Masline,  Borojevići – 13:00 h – Osnovna škola Rivine

Petak 22.03.2024. – Crnići, Aladinići, Bobanovo selo, Prenj – 10:00 h – Osnovna škola Crnići

Tekst: Grad Stolac

Foto: Help- Hilfe zur Selbsthilfe

tacije projekta

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...