Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Uskoro isplata uvećanih mirovina i razlika za prva tri mjeseca

Uskoro isplata uvećanih mirovina i razlika za prva tri mjeseca

by | 30. travnja 2024. 12:48 | Aktualno, Vijesti

U skladu sa Zakonom o MIO/PIO, isplata mirovina za mjesec travanj počinje u subotu, 4. svibnja, priopćeno je iz Federalnog zavoda MIO/PIO.

S obzirom da većina banaka tijekom vikenda ne radi, mnogi umirovljenici mirovinu će primiti od ponedjeljka 6. svibnja.

U skladu s odlukom Upravnog odbora FZ MIO/PIO, o konačnom iznosu redovitog usklađivanja od 6,55 posto, najniža mirovina za mjesec travanj iznosi 573,56 KM, zajamčena 684,48 KM, dok je najviša mirovina, ostvarena prema Zakonu o MIO/PIO (Službene novine 13/18) ograničena na iznos pet najnižih mirovina te iznosi 2.867,65 KM.

Prosječna mirovina korisnika samostalne mirovine, a kojih je na isplati za travanj 364.560, iznosi 722,21 KM.

Mirovinu za travanj primit će ukupno 446.315 korisnika.

Pored uvećanih mirovina za travanj, korisnici će primiti i razliku za prva tri mjeseca između iznosa isplaćenih i iznosa mirovine po odluci o konačnom  usklađenju.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za travanj, s uključenim razlikama za prva tri mjeseca te troškovima isplate, iznose oko 305 milijuna KM, stoji u priopćenju.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...