Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Upaljen je narančasti meteoalarm, stižu obilni lokalni pljuskovi, grmljavine i jak vjetar

Upaljen je narančasti meteoalarm, stižu obilni lokalni pljuskovi, grmljavine i jak vjetar

by | 25. srpnja 2023. 12:15 | Aktualno, Vijesti

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je za danas od 18:00 sati do sutra do 15:00 sati narančasti meteoalarm zbog obilnijih lokalnih pljuskova praćeni grmljavinom i jakim udarima vjetra.

Moguća je i lokalna pojava tuče. Upozorenje je izdano za cijelu zemlju. Uz jači pljusak može pasti 20-40 litara kiše po metru četvornom. Olujni udari vjetra brzine 60-80 km/h.

– Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i prometnih mreža je moguće. Poremećaj u opskrbi električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć.

Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uvjeti za vožnju uslijed smanjenja vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila uslijed vode. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za ozljede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u opskrbi električnom energijom su mogući – navode iz FHMZ-a.

Foto/tekst: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...